Amysoft Lycurgus speelt zondag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe

Geschreven door: Theo Sikkema

Zondagmiddag vanaf 15.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum de confrontatie tussen Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo in de kampioenspoule. De wedstrijd van het seizoen tot nu toe tussen de nummers twee en drie. Het belang is groot. Speelronde vier en beide ploegen hebben vijf punten. Koop hier kaarten.

Het heeft er alle schijn van dat de formatie die de volle buit grijpt spekkoper is en een flinke stap zet richting de finale om de landstitel. Dat de situatie halverwege de kampioenspoule zo spannend is komt vooral door de onverwachte nederlaag van Dynamo in Sliedrecht vorig weekend. Het biedt Amysoft Lycurgus de kans om er vol voor te gaan en in het eigen Alfa-college Sportcentrum Dynamo te verslaan. Dat lukte in de vier eerdere ontmoetingen niet dit seizoen. Op 26 september was de formatie van coach Redbad Strikwerda met 3-0 veel te sterk in de strijd om de Supercup. In de competitie werd het in Apeldoorn 3-1 en begin maart eindigde de thuiswedstrijd in een 3-2 nederlaag. En twee weken geleden begon Amysoft Lycurgus de kampioenspoule met 3-0 verlies.

Dynamo lijkt wat zoekende en is de glans van een lastig te kloppen ploeg wat kwijt. In de laatste acht wedstrijden is vier keer verloren. Blessures spelen hierbij zeker mee. De beste aanvaller in de competitie Martijn Brilhuis is een tijdje afwezig geweest en ook de zeer ervaren en belangrijke steunpilaar Jeroen Rauwerdink kwakkelde met fysiek ongemak. Strikwerda miste woensdag tegen Orion iets cruciaals zo laat hij op de site van de club weten. ‘Als je wilt winnen, dan heb je wat gezonde agressie nodig. Ik noem het maar de nieuwe braafheid wat wij deden: braaf tegen het blok slaan en ‘m dan zelf om de oren krijgen.’

Bij Amysoft Lycurgus is een opwaartse trend te bespeuren. Volleyballend kan het zeker nog beter maar het teamgevoel is duidelijk toegenomen. De ploeg is strijdbaar en vecht voor ieder punt. Wisselvalligheid blijft zeker op de loer liggen, maar met de inbreng van Bjarne Huus de laatste twee wedstrijden in de basis lijkt vooral de stabiliteit van achteruit toe te nemen. Dat is belangrijk om aanvalskansen te krijgen. Joël Schneidmiller ontpopt zich meer en meer als een aanvalsmachine. De Amerikaan weet met veel ballen wel raad, staat blokkerend zijn mannetje en is serverend van grote waarde.

En na afloop is er aandacht voor aanvoerder Dennis Borst, die na elf jaar stopt met volleyballen.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

03 december 2022

20:00

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport
BESTEL TICKETS

11 december 2022

Active Living Orion Samen Lycurgus