Amysoft Lycurgus speelt topper in MartiniPlaza tegen Sliedrecht Sport

Geschreven door: Theo Sikkema

In de vierde speelronde van de Eredivisie speelt Amysoft Lycurgus wederom in MartiniPlaza. Sliedrecht Sport is zondagmiddag vanaf 15.00 uur te gast. Een topduel kun je de strijd tussen de medekoploper en de nummer vijf zeker noemen. Sliedrecht schurkt sinds de promotie in 2018 nadrukkelijk tegen de top van de Eredivisie aan. Er zijn nog voldoende kaarten.

De ploeg van coach Arjan Taaij won de eerste drie wedstrijden. Vorige week zaterdag tegen Computerplan VCN ging het niet altijd even gemakkelijk. Wegens blessures stond een basis in het veld die nog nooit in die formatie samen hadden gespeeld. Maar zes spelers waren echt fit. Het griepvirus heerste en er waren fysieke klachten te over. Austin Matautia startte voor het eerst in de basis en speelde een puike partij. De man van Hawaii groeide met zijn snelle arm uit tot man van de wedstrijd. Boeiend om zijn rol in het team verder te volgen.

Het is een drukke periode voor de fysiotherapeuten Malou Alferink en Sanne Ninteman. Veel spelers hebben pijntjes of dusdanige blessures dat spelen tegen Sliedrecht Sport onzeker is. In het ergste geval is met Matautia maar één passer-loper inzetbaar. Joël Schneidmiller is herstellende van een rugprobleem, Bjarne Huus heeft knieproblemen en Maarten Bartels heeft aan de wedstrijd tegen VCN rugklachten overgehouden. Om die reden trainde Marcell Pesti deze week in de rol van passer-loper. Voor het geval dat deze noodgreep nodig mocht zijn.

De oorzaak van zoveel blessures moet volgens Taaij gezocht worden in de trip naar België begin oktober in combinatie met een zwaar trainingsblok de afgelopen weken. ‘Reizen is nooit lekker voor een speler. We hebben toen een paar hele goede sets gespeeld. Prima om te oefen tegen een sterke ploeg als Maaseik, maar veel jongens waren toen al verkouden en dus kwetsbaar. Om beter te worden moet je iemands fysieke grens opzoeken. Dat hebben we de afgelopen tijd gedaan. Die combinatie pakt nu wat ongelukkig uit. Afgelopen week hebben we collectief het programma aangepast. We hebben minder gedaan.’

Sliedrecht Sport kwam tot nu toe twee keer in actie. Het bracht Draisma Dynamo in eigen huis aan het wankelen. Dynamo won met 3-2, maar Sliedrecht liet zien over meer wapens te beschikken dan afgelopen seizoen. Vorig weekend klopte de formatie van coach Paul van de Ven nieuwkomer Numidia Topvolley Limburg in sporthal De Basis met 3-1. Erik van der Schaaf was topscorer. Het weerzien met hem evenals met Jesper van Muijden.

Oud-international Floris van Rekom is een andere aanwinst bij Sliedrecht Sport. De 30-jarige Van Rekom speelde in Italië, België, Frankrijk en Duitsland. Een karrevracht ervaringen die ongetwijfeld dit seizoen van pas komen voor de speler die terug is bij de club waar hij ooit begon.

Het is te hopen dat Amysoft Lycurgus weer op volle sterkte aan kan treden om de ongeslagen status in de competitie te kunnen verdedigen. Steven Ottevanger is in ieder geval terug van een welverdiende vakantie. Vorig seizoen won Amysoft Lycurgus twee keer met 3-0, maar was er tijdens de kampioenspoule een pijnlijke 3-0 nederlaag. Die verliespartij kostte Amysoft Lycurgus toen bijna een finaleplek om de landstitel. Zondag nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

01 december 2021

Tours Volley Ball (Fra) Amysoft Lycurgus

04 december 2021

Amysoft Lycurgus ComputerPlan VCN