Amysoft Lycurgus onderzoekt vanwege lockdown mogelijkheid omdraaien Europese wedstrijd

Geschreven door: Theo Sikkema

Vanwege de door de regering afgekondigde coronamaatregelen per zaterdagavond 14 november speelt Amysoft Lycurgus de komende drie weken zonder publiek. In die periode speelt de bekerwinnaar vier keer thuis, waarvan op woensdag 1 december Europees in MartiniPlaza. De club onderzoekt of het mogelijk is om dit duel eerst uit te spelen.

De kans is namelijk groot dat in de zestiende finale van de CEV-Cup het Franse Tours Volley Ball de tegenstander wordt. In Apeldoorn versloeg Tours afgelopen woensdagavond in de heenwedstrijd Draisma Dynamo met 3-1. In Frankrijk is momenteel geen sprake van een lockdown, waardoor het omdraaien van de ontmoeting misschien kansen biedt op spelen met publiek. Hetzij in MartiniPlaza dan wel het Alfa-college Sportcentrum.

Het Europese avontuur is één van de hoogtepunten van het seizoen met kansen op veel publieke belangstelling en dus ook inkomsten. Het zou jammer zijn als we het publiek deze aantrekkelijke volleybalbeleving niet kunnen bieden. Iedereen binnen Amysoft Lycurgus heeft begrip voor de genomen maatregelen door de overheid, maar kijkt derhalve ook alweer vooruit naar de mogelijkheden die er wel zijn.

In de competitie betreft het de thuisduels op woensdagavond 24 november tegen VoCASA en zaterdagavond 27 november tegen Taurus. En dan op zaterdag 4 december voor de beker de driekamp in de zestiende finale in sporthal Selwerd tegen Computerplan VCN en MBK Accountants VCV. Beide competitieduels zijn in ieder geval via de livestream te volgen.

En uiteraard wil je niets liever dan publiek bij de wedstrijden, maar de situatie in de zorg is momenteel dusdanig ernstig dat hier aandacht voor moet zijn los van waar besmettingen wel of niet ontstaan. Hou vol en blijf gezond!

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

30 januari 2022

Numidia TopVolleybal Limburg Amysoft Lycurgus

13 februari 2022

ComputerPlan VCN Amysoft Lycurgus