Amysoft Lycurgus heeft licentie voor komend seizoen in uitgebreide Eredivisie binnen

Geschreven door: Theo Sikkema

Terwijl het lopende seizoen tot een climax komt dit weekend heeft de volleybalbond Nevobo de licenties voor het nieuwe seizoen alvast uitgedeeld. Amysoft Lycurgus voldeed ruimschoots aan de eisen en speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie.

Dat gebeurt met één team meer dan in het huidige seizoen. Prima Donna Kaas Huizen uitkomend in de Topdivisie heeft aangegeven de kansen op het hoogste niveau te willen wagen. Als aan een pakket van eisen voldaan wordt, waaronder een begroting van minimaal 75.000 euro, ligt de weg naar de Eredivisie voor zij-instromers open.

De licentieaanvragen van de Eredivisieorganisaties zijn beoordeeld door een onafhankelijk expertpanel. Op basis van het advies van het expertpanel kent de Nevobo-directie de licenties toe aan. Al lange tijd werken de Nevobo en de Eredivisieorganisaties naar licentie-eisen voor de Eredivisie in lijn met het Eredivisieplan 2021+. In aanloop naar de totstandkoming van het plan, is door de Eredivisie aangegeven dat het gezamenlijk handhaven van de licentievoorwaarden een belangrijke stap is in de ontwikkeling van de Eredivisie.

In deze licentieronde is nog strenger gelet op het tijdig indienen van alle relevante documenten en andere inhoudelijke feiten. Zo heeft bijvoorbeeld in de vrouweneredivisie VC Sneek de licentie nog niet ontvangen, omdat nog niet aan alle criteria is voldaan.

De twaalf ploegen voor volgend seizoen:

Active Living Orion
Amysoft Lycurgus
ComputerPlan VCN
Draisma Dynamo
Numidia TopVolleybal Limburg
Prima Donna Kaas Huizen
RECO ZVH
Simplex SSS
Sliedrecht Sport
Talentteam Papendal
Taurus
VoCASA

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

03 december 2022

20:00

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport
BESTEL TICKETS

11 december 2022

Active Living Orion Samen Lycurgus