Amysoft Lycurgus Europees naar Montenegro, Slovenië, Finland of Oostenrijk

Geschreven door: Theo Sikkema

De Europese loting in Luxemburg heeft dinsdag uitgewezen dat Amysoft Lycurgus het in de zestiende finales van de CEV-Cup opneemt tegen of OK Budva uit Montenegro, of Calcit Kamnik uit Slovenië, of het Oostenrijkse SK Zadruga Aich Dob of Ford Levoranta Sasatamala uit Finland. De heenwedstrijd staan gepland voor 8,9 of 10 november. De returns zijn een week later.

Amysoft Lycurgus speelt als geplaatste club in de zestiende finale eerst uit. De tegenstander is nu nog niet bekend, omdat eerst diverse voorrondes gespeeld moeten worden. Daarom kunnen in theorie vier ploegen de opponent worden.

In de eerste voorronde van de Champions League treffen OK Budva en SK Zadruga Aich Dob elkaar. De winnaar speelt in de tweede voorronde tegen Sasatamala. De verliezer treft vervolgens in de 32e finale van de CEV-CUP Calcit Kamnik. En de winnaar van deze tweestrijd is dan de opponent van Amysoft Lycurgus voor een plek bij de laatste zestien op het tweede Europese niveau. De definitieve tegenstander is op 18, 19 of 20 oktober bekend.

Kamnik en Aich Dob geen onbekende tegenstanders voor Amysoft Lycurgus. In oktober 2018 was, toen nog onder de naam SK Posojilnica Aich/Dob, Aich Dob de tegenstander in de eerste voorronde van de Champions League. In MartiniPlaza verloor Amysoft Lycurgus met 3-1 en de return in de JUFA-Arena in Bleiburg werd met 3-2 gewonnen. Aich Dob verloor afgelopen seizoen in de finale om de landstitel in een best-of-seven serie met 4-0 van Waldviertel, de club waar Niels de Vries een paar jaar geleden een seizoen speelde.

In de aanloop naar vorig seizoen oefende Amysoft Lycurgus in Slovenië tegen Calcit Kamnik en speelde twee keer met 2-2 gelijk. Kamnik eindigde de afgelopen competitie als tweede. ACH Lubljana was in de finale drie keer te sterk.

OK Budva pakte de afgelopen vier seizoenen met de landstitel en de beker de dubbel in Montenegro.  Twee seizoenen geleden zou Amysoft Lycurgus in de zestiende finale van de CEV Cup tegen Sastamala, kortweg VaLePA, spelen, maar de Finse formatie trok zich vanwege het coronavirus terug. Sastamala speelt de laatste jaren of in de CEV Cup of in de voorronde van de Champions League. In de afgelopen tien jaar werd ‘VaLePa’ zeven keer kampioen van de Mestaruusliiga. Er wordt in Vammala, gelegen in het zuidwesten van Finland, gespeeld in de VeXve Arena waar 1.500 fans een plekje kunnen vinden.

Er hebben zich voor komend seizoen een record aantal van 216 teams uit 37 landen ingeschreven voor de diverse Europese toernooien.

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

07 december 2023

Nova Tech Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS