Amysoft Lycurgus en Sudosa-Desto geven impuls aan Noordelijke talentontwikkeling

Geschreven door: Theo Sikkema

De komende drie jaar zijn Amysoft Lycurgus en Sudosa-Desto in Assen in samenwerking met de volleybalbond Nevobo verantwoordelijk voor het opleiden van talentvolle jongens en meisjes  in Noord-Nederland. Het doel is om een bredere groep talenten te krijgen en een kwaliteitsimpuls aan talentontwikkeling te geven.

Vanuit de Nevobo is de wens neergelegd om de zeven Regionale Talent Centra (RTC) in Nederland te koppelen aan een eredivisieclub en of zogenaamde Superclubs. De bond denkt dat door professionalisering het niveau van talentontwikkeling omhoog gaat. Amysoft Lycurgus heeft vanaf het begin van de planvorming daar positief op gereageerd evenals Sudosa-Desto. Zo trainen Amysoft Lycurgus en het RTC bijvoorbeeld op woensdag tegelijk in het Alfa-college, maar was van iets gezamenlijks geen sprake. Amysoft Lycurgus en Sudosa-Desto zijn de beide Superclubs voor RTC Noord en hebben elkaar gevonden met de samenwerking in RTC Noord. Door beide clubs hun trainer/coaches eraan te verbinden geven we een impuls aan wat nodig is voor talentontwikkeling.

Het gaat om de leeftijdsgroep tussen 13 en 17 jaar. De focus van Amysoft Lycurgus ligt op de jongens en doordat Sudosa-Desto een sterke meisjeslijn heeft, is een natuurlijke verdeling gemaakt. De jongens trainen in Groningen en de meisjes in Assen. Beide clubs geven het programma inhoudelijk vorm. Zowel de jongens als de meisjes draaien een vergelijkbaar sportief programma. Verder wordt gekeken naar deelname aan buitenlandse toernooien en in de vakanties samen trainen. Erik Noordijk is aangesteld als hoofdtrainer en ook coach Arjan Taaij gaat trainingen geven. Vanuit Sudosa-Desto verzorgen Kim Roukema, Mark Afman en Erwin Sikkema de trainingen. Taaij over de samenwerking. ‘Hoe mooi zou het zijn als op beide lijnen op termijn meer talenten uit de regio doorstromen naar Amysoft Lycurgus en Het eerste damesteam van Sudosa-Desto. Bovendien pakken we hierin onze maatschappelijke rol ook nadrukkelijker op.’ Jaarlijks vindt een evaluatie plaats met de Nevobo en de clubs.

Op zondag 27 juni is de eerste selectietraining. Voor jongens geboren in 2004, 2005 of 2006 in het Alfa-college Sportcentrum in Groningen. Meisjes geboren in 2007 of 2008 zijn welkom in Sporthal Olympus in Assen. Voor opgave of meer informatie klik hier.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD