Amerikaanse passer-loper Collin Mahan tekent bij Abiant Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

De 22-jarige passer-loper Collin Mahan heeft een contract voor een jaar getekend bij Abiant Lycurgus.  De 1.97 meter lange Amerikaan Mahan is afkomstig van Loyola University in Chicago. 

Met Mahan staan nu drie passer-lopers onder contract. Er wordt nog gezocht naar een vierde passer-loper. Mahan speelt sinds 2015 in Chichago. Hij is geboren in Rochester in de staat New York en maakte deel uit van de Amerikaanse jeugdteams onder 19 en onder 21 jaar. In Loyola vestigde Mahan een paar records. Hij was de eerste speler in de geschiedenis van de Loyola Ramblers die de 1.000 punten grens passeerde, 600 succesvolle passes afleverde en op serve 100 aces produceerde. Afgelopen seizoen werd Mahan tweede met zijn team in de conference en was hij de aanvoerder.

‘Ik ben ontzettend blij om bij Abiant Lycurgus te gaan spelen. Het is een goed georganiseerde club in een levendige stad met veel studenten. Het lijkt me een mooie combinatie om mijn professionele loopbaan als volleyballer te beginnen. Nick Olson, die hier twee jaar geleden speelde, is oud-ploeggenoot van mij en hij vertelde mij positieve dingen over de ploeg en de stad. Nick heeft hier een geweldige tijd gehad. Hij is hier kampioen geworden en ik hoop hetzelfde te doen Ik kijk er ook naar uit om in een vol MartiniPlaza te spelen.’

Coach Arjan Taaij is ingenomen met Mahan. ‘Het is een complete speler met veel aanvallende impulsen. Collin heeft een prima serve en kan hoog springen. De afgelopen jaren waren zijn statistieken goed en de referenties over hem zijn louter positief. Collin heeft zijn master opleiding afgerond en is er klaar voor om naar Europa te gaan. Hij is ambitieus en wil zich verder ontwikkelen als volleyballer.

Met de komst van Mahan zijn negen spelers voor volgend seizoen vastgelegd.

Diagonaal: Geoffrey van Gent
Passer-lopers: Frits van Gestel, Erik van der Schaaf en Collin Mahan
Middenaanval: Dennis Borst en Hossein Ghanbari
Spelverdelers: Stijn Held en Sam Gortzak
Libero: Steven Ottevanger

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

24 november 2019

SAMEN. Lycurgus Taurus
BESTEL TICKETS

30 november 2019

Active Living Orion SAMEN. Lycurgus