Alles of niks in Europese return

Geschreven door: Theo Sikkema

In de competitie gaat het voor Samen Lycurgus inmiddels crescendo. Na een lastige start zijn vier zeges op rij geboekt en lijkt het erop dat een top zes steeds dichter tegen elkaar aanschurkt.  Nu het Europese avontuur. Kan Samen Lycurgus woensdagavond vanaf 20.00 uur voor een stunt zorgen?

Na de 3-0 nederlaag vorige week woensdag in Slovenië tegen Calcit Kamnik moet er met 3-0 of 3-1 gewonnen worden om in het Alfa-college Sportcentrum een ultieme ontknoping te krijgen via een golden set. Koop hier je tickets!

De heenwedstrijd liet zien dat iedere fout er eentje teveel is. Calcit Kamnik speelt, zoals coach Arjan Taaij het analyseerde, extreem zuinig en maakt weinig fouten. Dat betekent dus dat je daar als tegenstander nog meer tegenover moet zetten. Daar ontbrak het vorige week aan. De foutenlast was te hoog om echt goed tegenstand te kunnen bieden. En serverend moeten alle risico’s genomen worden om de Slovenen onder druk te zetten.

Het is een kwestie van alles of niks. Lukt het Samen Lycurgus om als team boven zich zelf uit te stijgen wie weet wat er kan gebeuren. Als ook maar enigszins wisselvalligheid om de hoek komt kijken dan zullen de gasten niet afwachten en direct toeslaan. De verwachting is dat het Alfa-college Sportcentrum redelijk vol zal zitten om flink aan te moedigen. Dat kan net de stimulans zijn om als team de benodigde kick van te krijgen.

In de competitie is het goed om te zien dat jongens die normaal niet in de basis staan hun kansen pakken op het moment dat ze speeltijd krijgen. Zo stond Jesper Schut afgelopen zaterdag voor het eerst in de basis en kreeg ook Maarten Bartels weer de nodige speelminuten. En Jaron Spiegelaar heeft door de vanwege een enkelblessure nog steeds afwezige Jeffrey Klok een mooie reeks wedstrijden neer kunnen zetten. Ervaring zorgt normaal gesproken voor een hoger niveau.

Er zijn zo’n tachtig businesspartners en genodigden aanwezig om de wedstrijd mee te maken. Voorafgaand wordt de samenwerking met travelpartner Uniglobe TWO Travel in Groningen bekrachtigt met het ondertekenen van het contract. Een aantal nieuwe bedrijven zijn aanwezig om ook in het commerciële proces te blijven scoren.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

03 december 2022

20:00

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport
BESTEL TICKETS

11 december 2022

Active Living Orion Samen Lycurgus