Abiant Lycurgus viert feest en laat zich huldigen

Geschreven door: Theo Sikkema

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben maandag nog een keer stevig uitgepakt nadat zondag de derde landstitel op rij behaald werd. De vreugde en opluchting is nog altijd groot. In een open bus reed de selectie, staf en vrijwilligers maandagmiddag door de Stad en ’s avonds volgde een ontvangst op het Stadhuis, waar wethouder Paul de Rook lovende woorden sprak.

Tussendoor werd gegeten bij sponsor Best Westernhotel in Aduard om de inwendige mens weer een beetje te versterken na een zware feestavond en nacht. Na het eten ging de open bus terug om te parkeren op de Grote Markt, waar de wethouder klaar stond om iedereen welkom te heten. Binnen sprak De Rook lovende woorden over de rol die Lycurgus speelt voor Groningen. Niet alleen sportief, maar ook in het verzorgen van clinics op scholen en bij verenigingen. Een voorbeeld waar Groningen trots op mag zijn. Het voor Lycurgus de zevende grote prijs in de afgelopen drie jaar. Na de speech van de wethouder mocht iedere speler en staflid naar voren komen om een cadeau in ontvangst te nemen.

Een tegel met het Stadhuis daarop afgebeeld. Aanvoerder Wytze Kooistra mocht als eerste en coach Arjan Taaij als laatste. Taaij nam nog het woord en hij bedankte iedereen die het succes van dit seizoen mogelijk heeft gemaakt. Na dit alles toerde de bus nog een keer door de straten van Groningen. Dit was het laatste wat we van dit team gezien hebben. Hoe de samenstelling van de nieuwe selectie is wordt de komende weken duidelijk. Voor Niels de Vries en Stijn van Schie was er geen tijd meer om lang te feesten. Beiden moeten zich dinsdag om 10.00 melden op Papendal, waar de trainingen van het Nederlands team beginnen.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

20 januari 2019

Draisma Dynamo Abiant Lycurgus

24 januari 2019

Reflex Kampen Abiant Lycurgus