Abiant Lycurgus verlengt contracten met zes spelers en haalt Erik van der Schaaf

Geschreven door: Theo Sikkema

Een dikke week na het behalen van de derde landstitel op rij wordt alweer gewerkt aan het Abiant Lycurgus voor het nieuwe seizoen. Om te beginnen komt Erik van der Schaaf over van Seesing Personeel Orion en zijn de contracten van zes spelers verlengd.

Het betreft Auke van de Kamp, Frits van Gestel, Dennis Borst, Sander Scheper, Hossein Ghanbari en Sam Gortzak. Pascal Hoogstra heeft als enige speler van de kampioensploeg van het afgelopen seizoen een doorlopend contract. Daan Nijeboer vertrekt naar het Talent Team Papendal om zijn kansen daar te beproeven. Een andere speler die sowieso vertrekt is Trifon Lapkov. De Bulgaar staat in de belangstelling van diverse clubs.

Inclusief Van der Schaaf, die gehaald is als libero, liggen voor volgend seizoen al acht spelers vast.

De 24-jarige Van der Schaaf speelde de afgelopen twee seizoenen in Doetinchem. Hij begon met volleyballen bij Smashing ’72 in Diemen en stroomde in het seizoen 2014/2015 door naar het eerste team van VV Zaanstad, nadat hij daar diverse jeugdselecties doorlopen had. In Groningen wordt de 1.90 meter lange speler herenigt met zijn oud-ploegmaat Sam Gortzak. Op de vraag waarom Abiant Lycurgus is de nieuwe libero duidelijk. ‘ Om te winnen, maar ook om er nog een keer vol voor te gaan om in beeld te komen bij of het Nederlands team of kans te maken op een buitenlands avontuur. Daarvoor ben je bij Abiant Lycurgus aan het beste adres.’ De afgelopen jaren passer-loper en nu verder als libero. ‘ Ik heb er in de jeugd ook wel over nagedacht. Ik was altijd de kleinste, maar heb tot nu toe altijd staande gehouden.’

Voor coach Arjan Taaij is de komst van Van der Schaaf bijna een vanzelfsprekendheid. ‘Erik is een veelzijdige speler die heeft laten zien goed te zijn. Hij is ambitieus, passt zowel boven als onderhands prima en kan goed aanvallen. Afgelopen seizoen was hij de beste passer van Orion en één van de beste passers in Nederland. Dat wij het in de derde en vierde wedstrijd van de recente finale moeilijk hadden had voor een groot deel met het spelen van Erik te maken. Hij verdedigde heel sterk.’ De Diemenaar aanvaart het compliment. ‘ Het is voor mij jammer dat we het kampioenschap net niet binnen konden halen, maar het was voor Abiant Lycurgus natuurlijk beter.

In de eerste twee finales speelde Van der Schaaf niet en in de vijfde werd hij vroeg gewisseld. Van der Schaaf is ook beachvolleyballer en afgelopen weekend werd hij samen met teamgenoot Kjeld Broekema tweede op het strand van Vlissingen. ‘Ja weer tweede, maar hier had ik vooraf direct voor getekend. Het waren pas mijn eerste minuten op het strand dit jaar.’ De komende weken staan iedere week toernooien op het programma en op zaterdag 23 juni is Van der Schaaf voor het derde jaar op rij te bewonderen tijdens het beachvolleybaltoernooi in Appingedam.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD