Abiant Lycurgus treft Oostenrijkse kampioen in Champions League

Geschreven door: Theo Sikkema

In de eerste voorronde van de Champions League stuit Abiant Lycurgus op SK Posojilnica Aich/Dob, de kampioen van Oostenrijk. Abiant Lycurgus speelt op 9 of 10 oktober eerst thuis en een week later, op 16 of 17 oktober is de return in Bleiburg.

Mocht Abiant Lycurgus de eerste ronde overleven dan is de winnaar van de strijd tussen Shakhtior, de kampioen van Wit-Rusland en United Volleys uit Frankfurt de volgende tegenstander. De speeldata van de tweede voorronde zijn 23 of 24 en 30 of 31 oktober. Coach Arjan Taaij is niet ongelukkig met de loting. ‘We mogen niet klagen. Er zaten sowieso zes hele goede ploegen bij. We hadden ook zomaar de nummers drie van Turkije, Frankrijk, België of Duitsland kunnen loten. Stuk voor stuk sterke competities.’

In Oostenrijk heerste Hypo Tirol Innsbruck de afgelopen jaren, maar de tienvoudig landskampioen speelt sinds afgelopen seizoen in de Duitse Bundesliga. Dat maakte mede de weg voor SK Posojilnica Aich/Dob vrij om kampioen te worden. Taaij heeft amper kennis van de Oostenrijkse competitie, maar ziet wel kansen. ‘ Ik heb vorig jaar de nationale teams van Nederland en Oostenrijk tegen elkaar zien spelen. Daar zat niet zoveel verschil in. Qua Europese ranking ontlopen beide landen elkaar weinig. Het is een mooie loting, waarbij we misschien wel gelijkwaardig zijn. Het wordt in ieder geval heel anders dan vorig jaar in de eerste ronde. Dit gaat spannender worden.’  Taaij doelt op de walk-over tegen Luboteni uit Kosovo, waar eenvoudig twee keer met 3-0 van gewonnen werd.

Taaij vermoedt dat het in Oostenrijk vaak combinaties zijn van eigen spelers aangevuld met volleyballers uit Oost-Europese landen. ‘De competitie daar heeft zeker wel professionaliteit hoor en is denk ik op bepaalde punten ook verder dan hier in Nederland.’ De komende tijd de technische staf van Abiant Lycurgus op zoek naar meer informatie over de ploeg van coach Matjaz Hafner, die recent zijn contract verlengde.

SK Posojilnica komt uit Aich Dob een dorpje van nog geen 150 inwoners. De in 1982 opgerichte vereniging promoveerde in 1991 naar de Bundesliga. Sinds 2012 wordt in een eigen hal in Bleiburg gespeeld, een dorp van amper vier duizend inwoners. In totaal werd SK Posojilinica zes keer tweede in de competitie; 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 en 2017. De Oostenrijkse kampioen doet voor de vierde keer mee aan de voorrondes van de Champions League. Bleiburg ligt op 1250 kilometer van Groningen in het Zuiden van Oostenrijk tegen de grens van Slovenië aan.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

30 maart 2019

Abiant Lycurgus Draisma Dynamo
BESTEL TICKETS

06 april 2019

Zaanstad Abiant Lycurgus