Abiant Lycurgus blijft koploper na 3-0 zege op VoCASA

Geschreven door: Theo Sikkema

Met nog drie wedstrijden te spelen in de reguliere competitie blijft Abiant Lycurgus koploper in de Eredivisie. In het eigen Alfa-college Sportcentrum werd VoCASA uit Nijmegen met 3-0 verslagen via de setstanden 25-23, 25-21 en 25-14. Komende donderdag is om 16-30 uur de thuiswedstrijd tegen het Talentteam Papendal.

Het was de eerste anderhalve set verre van een gemakkelijke wedstrijd. De gasten speelden prima en de spelers van Abiant Lycurgus hadden duidelijk moeite om de juiste scherpte te vinden. Het was her en der slordig. Zo kon het gebeuren dat pas bij 19-18 voor het eerst een voorsprong voor de thuisclub op het scorebord kwam. De score kwam op naam van Geoffrey van Gent. Hij speelde in plaats van Wytze Kooistra. Van Gent zou met 17 punten uitgroeien tot de beste man aan de kant van de landskampioen. Naast Van Gent speelden Auke van de Kamp, Chris Voth, Niels de Vries, Dennis Borst, Erik van der Schaaf en Stijn Held.

Bij een 22-23 achterstand was coach Arjan Taaij genoodzaakt om een time-out te nemen. Vervolgens produceerden de gasten een foute serve. Een ace van Van de Kamp bracht het eerste setpoint, waarna Van Gent het afmaakte. Daarmee zijn negende punt makend. ‘Geoffrey klopt wel aan de deur. Hij laat zien dat hij er klaar voor is. Dat bevestigd hij vandaag ook met vijftig procent efficiency en één aanvalsfout. Dat is gewoon goed.’  Van Gent blijft zelf kritisch op zijn spel, maar kon niet ontkennen dat het best goed ging. ‘Ik voel me op mijn plek in het team. Dan ga ik vanzelf stapjes maken. Iedereen is bezig met mij en daardoor kan ik goed in mijn spel komen. Dat is hartstikke fijn. Blokkerend en aanvallend was het heel goed, maar ik serveerde best nog veel fout.’

In de tweede set ging het tot 16-16 gelijk op. Hossein Ghanbari was in het veld gekomen voor De Vries, die met ijs op zijn linkervoet na de eerste set naar de kant ging. Via de sterk spelende Bas van Bemmelen bij VoCASA kwamen de gasten nog terug tot 19-17, maar daarbij bleef het. Een blok en een score van Van Gent bracht de stand op 22-17. Door Van de Kamp werd het 24-20. Het tweede setpoint werd benut. Een beetje een curieuze bal. Held bracht de bal vanuit een moeilijke hoek listig over het net en dat verraste iedereen bij VoCASA. Libero Wouter Pilon dook nog wel onder de bal, maar er kwam geen vervolg.

Het verzet was vervolgens gebroken. Bovendien begon het bij Abiant Lycurgus beter te draaien. Blokkerend kwam het op gang en door het midden was Ghanbari vaker succesvol. Zo maakte hij de 12-6. Vervolgens meldde Voth zich. In de slotfase maakte de Canadees zes punten. En zo ging het snel en stonden er zomaar tien matchpoints op het bord toen Van de Kamp een ace produceerde. Ghanbari kreeg een vrije kans, na wederom een goede serve van Van de Kamp, en maakte het af.

Uiteindelijk een regelmatige zege met een lastige beginfase.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

07 december 2023

Nova Tech Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS