Zesde competitiezege op rij voor Samen Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Samen Lycurgus heeft in speelronde tien de thuiswedstrijd tegen RECO ZVH eenvoudig met 3-0 gewonnen. Via 25-19, 25-21 en 25-17 werden de gasten uit Zevenhuizen in ruim een uur verslagen. Door de winst blijft Samen Lycurgus vieder in de Eredivisie met 22 punten uit tien duels.

Het was een bijzondere avond voor assistent Mohamed Romdhane. Doordat hoofdcoach Arjan Taaij met een buikgriep noodgedwongen afwezig was maakte Romdhane zijn debuut als hoofdcoach in de Eredivisie. Met de lichtgeblesseerden Ryan Coenen en Niels de Vries op de bank begonnen Jacob Kern, Maarten Bartels, Kyle McCauley, Jesper Schut, Luuk Hofhuis, Jaron Spiegelaar en Markus Held in de basis aan het duel.

Het beeld over de hele wedstrijd was een constante. Samen Lycurgus had voldoende servedruk, blokkeerde met ruim tien killblocks meer dan prima en deed aanvallend regelmatig de juiste dingen. Dat zorgde voor een behoorlijk krachtsverschil. Het was dat Samen Lycurgus zowel in de tweede als derde set niet in staat was een grote voorsprong, respectievelijk 15-5 en 10-2, vlot over de streep te trekken waardoor ZVH nog een aantal kansen op extra punten kreeg.

De eerste set was feitelijk nog het meest spannend. Toen lukte het Samen Lycurgus pas om na 16-14 de gasten af te schudden. Mede dankzij twee aces van Hofhuis kwam de stand op 20-15. Bartels noteerde zeven setpoints, waarbij een blokkering van Kern winst in de eerste set betekende. Na 15-5 in de tweede set lukte het niet om snel door te drukken. Slordigheden en verlies van focus deden ZVH er weer een klein beetje in geloven. Toch leidde een pipe van McCauley winst in het tweede bedrijf in. Zijn score was goed voor 24-16. Vervolgens gaf Samen Lycurgus onnodig vijf punten prijs waarna Bartels het met een klap afmaakte.

Set drie leek na 10-2 een formaliteit te worden, maar de thuisploeg liet de teugels te nadrukkelijk los. Bij 13-8 kreeg Ferdy van Dijk speelminuten. Hij verving de wegzakkende McCauley. Maar vanaf 14-11 spurtte Samen Lycurgus weer weg. Een ace van Schut via de netband was goed voor 18-12. Een ace via Van Dijk bracht negen matchpoints op het scorebord. Het tweede benutte Hofhuis met een snelle uithaal door het midden.

Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd in de heenronde van de competitie op het programma. Samen Lycurgus treft in Houten het altijd lastige Taurus.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus