Zeer teleurstellende 3-0 nederlaag voor Amysoft Lycurgus in Sliedrecht

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus beleefde woensdagavond een zeer teleurstellend avontuur in Sliedrecht. In ronde twee van de kampioenspoule werd met 3-0 verloren van Sliedrecht Sport. De setstanden in Sporthal De Basis waren 27-25, 25-22 en 25-23. Komende zaterdag wacht koploper Draisma Dynamo in Apeldoorn.

Het was het vervolg op de benauwde 3-2 zege afgelopen zaterdag tegen Active Living Orion. Het was wisselvallig wat de ploeg van coach Arjan Taaij liet zien. Het verschil tussen de onder- en bovengrens was veel te groot. Sliedrecht Sport speelde met veel energie en overtuiging voor de laatste kans en benutte die ten volle. Het teamniveau van Amysoft Lycurgus was over de hele linie niet hoog en constant genoeg om als winnende formatie van het veld te stappen.

‘Het was een collectief falen. Een gebrek aan alles vandaag’, waren de eerste niet mis te verstane woorden van Taaij. ‘Volleyballend is het op dit moment niet goed genoeg. We hebben het even moeilijk met onszelf en worstelen volleyballend. Dat kun je accepteren of proberen uit een ander vaatje te tappen. Vechtlust en mentaal sterk zijn, maar dat lukte ook niet. Dat zullen we moeten brengen om weer goed te kunnen volleyballen. Serverend was het slecht, passend onder ons niveau en aanvallend hadden we te weinig oplossend vermogen. We hebben nu twee dagen naar Dynamo toe. Alles in eigen hand, maar we moeten met elkaar wel iets veranderen.’

Jerome Cross, Bennie Tuinstra, Thomas Douglas-Powell, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr begonnen in de basis. Al snel werd duidelijk dat te weinig servedruk ontwikkeld kon worden en dat Amysoft Lycurgus veel moeite had om het serveren van de thuisploeg te beteugelen.  Zo werd het moeilijk om de aanval goed bij het net te krijgen en hadden vooral Cross en Tuinstra in het begin moeite om goed door te komen. Voeg daar gekke fouten bij. Ballen die zomaar door de handen glippen bijvoorbeeld en het was duidelijk dat voor ieder punt geknokt moest worden om boven te komen drijven. Daar waar dit zaterdag nog wel lukte, kreeg het deze keer geen vervolg.

Ondanks zowel een sterk begin in de tweede en derde set slaagde Amysoft Lycurgus er niet in om de marge van drie of vier punten uit te spelen richting de beslissende fase van de set. Aan het einde van de tweede set kwamen Geoffrey van Gent en Erik van der Schaaf binnen de lijnen voor Cross en Douglas-Powell. Beiden hadden duidelijk hun avond niet. De wissels brachten verbetering, maar het totaal was al met al te gammel om aan winnen te kunnen denken.

Zo kreeg de kijker via de livestream een wedstrijd te zien die op voorhand niet verwacht mocht worden. Normaal gesproken slaat Amysoft Lycurgus in de belangrijke fases wel toe in dit soort wedstrijden. Het laatste punt van de wedstrijd was veelzeggend. Van der Schaaf serveerde meters uit.

Door de nederlaag van Orion blijft Amysoft Lycurgus wel tweede in de kampioenspoule, maar de achterstand op Dynamo bedraagt al vijf punten.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus