Zeer eenvoudige 3-0 zege Nova Tech Lycurgus bij Talentteam

Geschreven door: Theo Sikkema

In Ede boekte Nova Tech Lycurgus alweer de vijfde zege op rij. Het Talentteam Papendal werd in de Van der Knaap hal zeer eenvoudig met 25-15, 25-15 en 25-13 aan de kant gezet. Nova Tech Lycurgus blijft tweede in de BetCity Eredivisie met 16 punten uit zeven duels. Twee minder dan koploper Active Living Orion.

Van een wedstrijd was geen sprake. Het niveauverschil tussen beide ploegen was veel te groot. Bovendien speelde de ploeg van coach Arjan Taaij heel zuinig en maakte, op servefouten na, amper eigen fouten. Het middenspel was zeer dominant en leverde een belangrijke bijdrage aan de gemakkelijke zege. Niels de Vries groeide met 17 punten uit tot Man van de Wedstrijd. Nova Tech Lycurgus noteerde dertien killblocks en vier aces. Taaij was dik tevreden. ‘Een goeie 3-0 en alle cijfers zagen er goed uit. Veel via het midden kunnen spelen en mooi dat Arjan Westra en Niels Kuijpens minuten konden maken. Het lastige is dat je in een wedstrijd als deze niet uitgedaagd wordt. We moeten dat zelf doen en dat hebben de spelers goed gedaan. Al met al een cleane overwinning.’

De basisopstelling was gelijk aan afgelopen woensdag toen Nova Tech Lycurgus de topper tegen Numidia VC Limax met 3-2 won. Thomas Sleurink, Cole Gillis, Kyle McCauley, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner begon aan de zevende competitiewedstrijd van het seizoen. In de eerste twee sets kwam Guus Boer aan het einde van de set Sleurink vervangen en in de derde bij een 11-5 voorsprong al. Een noviteit was het eredivisiedebuut van Arjan Westra en Niels Kuijpens. Bij een 19-11 voorsprong in de tweede set mocht de van Sudosa Desto overgekomen middenman Boekhoudt vervangen en de wedstrijd uitspelen. Aan het eind van set drie kwam de libero voor zijn collega Klok in de plaats. Halverwege de laatste set kwam Maarten Bartels Gillis vervangen.

Het verhaal van de wedstrijd is vrij snel verteld. Nova Tech Lycurgus had voldoende concentratie en focus om niet mee te gaan in het matige spel van de thuisploeg. Het Talentteam grossierde in fouten en was niet bij machte om enig weerwerk te bieden tegen de gasten. Spelverdeler Bogner had alle mogelijkheden om het spel te verdelen en kreeg verdedigende hulp als het nodig was in een duel waarin Thomas Sleurink tegenover broertje Lukas stond, die overigens één van de betere spelers aan de kant van het Talentteam was.

Het verloop van de sets was vrijwel identiek. Door het grote verschil in kwaliteit nam Nova Tech Lycurgus steeds snel een voorsprong van een aantal punten om dit stelselmatig uit te bouwen. In alle drie de sets was het eerste set- of matchpoint al beslissend. In de eerste set maakte de ingevallen Boer het met een ace af. In set twee was een servefout aan de de kant van het Talentteam beslissend en in de laatste set onderstreepte De Vries zijn sterke wedstrijd door het duel met een ace de geschiedenisboeken in te slaan.

De komende week staat in het teken van de start van de Europese campagne. Donderdagmiddag om 18.00 uur de heenwedstrijd in het Roemeense Mioveni tegen SC Prometey Dnipro uit de Oekraïne. De return is donderdagavond 29 november om 19.30 uur. Kaarten zijn hier te krijgen. De inzet is een plek in de achtste finale van de CEV-Cup. Aanstaande zaterdagavond staat speelronde acht in de competitie op de rol met een uitduel in Huizen tegen Prima Donna Kaas.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD