Wisselvallig Amysoft Lycurgus wint in MartiniPlaza royaal van SSS

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft zondagmiddag voor een kleine duizend toeschouwers in MartiniPlaza de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-1 gewonnen van Simplex SSS. De setstanden tegen de Barnevelders waren 25-18, 23-25, 25-16 en 25-16. Amysoft Lycurgus is koploper in de Eredivisie met de volle winst uit twee wedstrijden.

Het was in ieder geval heerlijk om na ruim anderhalf jaar weer publiek te mogen begroeten bij een wedstrijd van Amysoft Lycurgus. Met behulp van onmisbare vrijwilligers werd de vloer in Plaza uitgerold en voorafgaand aan de wedstrijd trainden de talenten van het RTC Volleybal op de vloer, waren clubs uitgenodigd voor de aftrap van het regio convenant en was gouden Olympische medaillewinnaar en oud-international Ron Zwerver aanwezig om te vertellen over zijn volleybalavonturen verwoord in het boek Eeuwig goud over het verhaal van de Olympische titel en het leven erna.

Nadat er dus al een hele hoop gebeurd was, was het de beurt aan de bluearmy in de wetenschap dat tegenstander SSS zich danig geroerd had op de transfermarkt en zes nieuwe namen in de selectie heeft. Coach Arjan Taaij koos bij Amysoft Lycurgus voor vrijwel dezelfde basis als een dag eerder in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen RECO ZVH. Alleen de diagonaalpositie was een andere. Marcell Pesti begon in plaats van Geoffrey van Gent. De andere zes waren Bjarne Huus, Joƫl Schneidmiller, Dennis Borst, Niels de Vries, Steven Ottevanger en Markus Held.

Het werd een beetje een wedstrijd met twee gezichten. In grote delen was Amysoft Lycurgus de baas en had controle over de wedstrijd, maar in de slotfase van set twee viel de scherpte volledig weg en ging SSS erin geloven. In de eerste set sloeg Amysoft Lycurgus tot twee keer toe een gaatje 9-5 en 18-13, maar in beide gevallen kwamen de gasten nog weer terug. Vanaf 19-17 was het gedaan. Twee scores van Pesti, Borst via het blok en Schneidmiller rolde de eerste set vrij eenvoudig naar de thuisploeg; 25-18.

Dit beeld zette zich aanvankelijk door tot 18-13 in de tweede set. Vervolgens stapelden de fouten zich op. Toen Huus twee keer op rij niet scoorde bij 20-20 hielp dat SSS in het zadel. Austin Matautia kwam de Noor de rest van de wedstrijd vervangen. Een mooie pipe van Schneidmiller ten spijt kwamen daarna twee setpoints in het nadeel van Amysoft Lycurgus op het scorebord. Borst kon nog eentje wegwerken, maar setverlies kon niet voorkomen worden; 23-25.

Set drie en vier verliepen redelijk identiek. Zeker in het tweede deel van beide sets met de opmerking dat Amysoft Lycurgus in de vierde set beduidend minder eigen fouten maakte. In totaal twintig aanvalsfouten kwamen in de boeken, waarvan zestien in set drie en vier. Set drie begon met een 6-0 voorsprong dankzij een sterk serverende Schneidmiller. Daar werd de basis gelegd voor setwinst. De voorsprong bedroeg nooit minder dan vier punten. Een servefout van Van Garderen bracht winst in de derde set; 25-16.

In de laatste set moest een 9-6 achterstand weggepoetst worden. Toen dat eenmaal gebeurd was stond niets een 3-1 zege in de weg. SSS was niet bij machte om aanvallend nog een keer gas te geven en Amysoft Lycurgus had voldoende basis om de wedstrijd naar huis te spelen. Drie punten op rij van Schneidmiller, in totaal goed voor 18 punten, vanaf 22-16 brachten het applaus van de fans; 25-16.

Amysoft Lycurgus speelt zaterdag 16 oktober opnieuw thuis. Dan is Sportcentrum Alfa-college het decor voor het duel tegen Computerplan VCN.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus