Winst en verlies voor Samen Lycurgus tegen Aalst

Geschreven door: Theo Sikkema

In het eigen Alfa-college Sportcentrum vervolgde Samen Lycurgus de oefencampagne met winst en verlies tegen Lindemans Aalst. Vrijdag een 3-1 (30-28, 25-23, 30-28 en 11-25) zege en een dag later waren de Belgen met 3-1 (21-25, 23-25, 19-25 en 25-23) te sterk.

Zo was het tegen de nummer zes van de reguliere competitie vorig jaar in Belgiƫ een tweetal duels met twee gezichten. Thomas Sleurink, Guus Boer en Maarten Bartels speelden alle sets. Vanwege het feit dat Kyle McCauley nog afwezig is en Cole Gillis en Cal Fisher herstellende zijn van blessures. Sleurink was beide dagen topscorer met respectievelijk 22 en 17 punten. Gillis kwam vorige week tegen Leuven in actie als libero, maar bleef dit weekend aan de kant.

Volgens coach Arjan Taaij gaat de passing enorm vooruit en is de connectie tussen aanvallers en spelverdelers steeds beter op orde. Bovendien worden werkafspraken in het veld beter uitgevoerd. ‘We hebben weer een stapje voorwaarts gemaakt afgelopen week.’

De oefenreeks krijgt dinsdag een vervolg met twee oefenduels in Duitsland tegen SVG Luneburg. Aansluitend reist Samen Lycurgus door naar Tsjechiƫ voor deelname aan een toernooi in Karlovarsko.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD