Winst en gelijkspel voor Amysoft Lycurgus tegen Leuven

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft de voorbereiding een vervolg gegeven met twee wedstrijden tegen Volley Haasrode Leuven. Op zaterdag werd met 4-0 gewonnen en een dag later volgde in Leek een 2-2 gelijkspel. Vooraf was afgesproken om vier sets te spelen. 

Coach Arjan Taaij en middenman Dennis Borst kijken in onderstaande video terug op de eerste weken van het seizoen. De belangrijkste conclusies. ‘Ik denk dat we een heel uitgebalanceerd team hebben,’ aldus Taaij en Borst. ‘Ik denk dat we in een korte tijd met veel wedstrijden hebben laten zien wat we in onze mars hebben. Iedereen heeft er veel plezier in.’

In de Duurswoldhal in Slochteren waren de setstanden 25-18, 25-23, 25-21 en 25-23. In de Rodenburghal in Leek won de Belgische nummer vier van vorig jaar in de reguliere competitie de eerste twee sets met 25-20 en 35-33. Daarna stelde Amysoft Lycurgus orde op zaken via 25-20 en 25-19. Vooral de tweede set was een waar spektakelstuk. Na zeven setpoints tegen bracht een blok van Hossein Ghanbari het eerste setpunt voor de Bluearmy op het scorebord. Deze werd niet verzilverd. Amysoft Lycurgus kreeg nog twee setpoints, maar het waren uiteindelijk de Belgen die aan het langste eind trokken.

Dat gebeurde met Jerome Cross, Bennie Tuinstra, Erik van der Schaaf, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Sam Gortzak in de basis. In de derde set kwamen Auke van de Kamp en Luke Herr binnen de lijnen. Jesper Schut, die al lange tijd meetraint en door de inzet van Jesper van Muijden bij Jong Oranje ook speeltijd krijgt kwam in set vier binnen de lijnen. In die fase ging Cross, hamstringklachten, eruit en keerde Van der Schaaf terug. Geoffrey van Gent is al sinds dinsdag buiten de groep met verkoudheidsklachten. Tot op heden is de uitslag van de coronatest niet bekend.

Coach Arjan Taaij is daar slecht over te spreken. ‘Wij houden ons netjes aan de regels die er zijn, maar als dat maakt dat een werknemer 7 dagen niet inzetbaar is stimuleert dat niet om netjes te blijven opereren vanuit een protocol wat we hebben samengesteld. Natuurlijk zullen we dat blijven doen. Ik maak me hier wel een beetje zorgen om. Veel werknemers zullen vermoedelijk voor zo’n lange periode thuiszitten. Dat lijkt me geen succesvolle bijdrage leveren aan het tegengaan van het coronavirus.’

De voorbereiding gaat dinsdag en woensdag verder met oefenwedstrijden tegen Jong Oranje in het Alfa-college Sportcentrum. Beide duels worden zonder publiek gespeeld.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD