Voorbereiding afgesloten met 3-2 zege in Duitsland

Geschreven door: Theo Sikkema

De oefencampagne van SAMEN. Lycurgus zit erop. In Duitsland werd vrijdagavond met 3-2 gewonnen van WWK Volleys Herrsching. De setstanden tegen de formatie uit de Bundesliga waren 25-18, 18-25, 25-18, 21-25 en 16-14. Na elf oefenduels begint volgende week zaterdag de competitie met een uitwedstrijd in Nijmegen tegen VoCASA.

Donderdag oefenden beide ploegen ook al tegen elkaar. Dit was meer een trainingswedstrijd zonder dat de punten geteld werden. Voor ongeveer 350 toeschouwers was SAMEN. Lycurgus de tegenstander in de wedstrijd van Herrssching waarin de thuisploeg zich presenteerde voor eigen publiek als laatste opmaat naar het begin van de competitie. Het werd een duel waarin heel goed spel afgewisseld werd met mindere zaken. Net als in de tien voorgaande duels was iedereen inzetbaar en kreeg iedereen de kans om de strijden voor een basisplek.

Coach Arjan Taaij vatte het als volgt samen vanuit Herrsching. ‘Na zeven weken trainen en spelen hebben we elf battles gespeeld tegen goede teams, maar er is op iedere positie een battle gaande. Iedereen is inzetbaar met zijn eigen kwaliteiten en het verschil zal uitermate klein zijn. Als staf hebben we nog geen idee wie, wat en wanneer gaat spelen.’

Dat is een positieve constatering, maar Taaij rekent zich zeker nog niet rijk. ‘We hebben zeven weken achter de rug en er zijn nog acht te gaan tot de eerste Europese wedstrijd. Het is tijd om nu echte potjes te gaan spelen. We maken stappen, maar zien zeker nog veel dingen die we moeten verbeteren.’

Op de heenreis werd dinsdagavond in een op het laatste moment ingelaste wedstrijd met 3-2 (setstanden 25-21, 25-17, 22-25, 22-25 en 15-10) verloren van Volleyball Bisons Bühl, ook uitkomend op het hoogste niveau in Duitsland. De selectie rijdt zaterdag terug naar Groningen.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD