Voorbereiding Abiant Lycurgus halverwege in aanloop naar Supercup

Geschreven door: Theo Sikkema

Afgelopen weekend speelde Abiant Lycurgus drie oefenwedstrijden tegen het Belgische Haasrode Leuven. Daarmee werden de eerste drie weken van de voorbereiding afgesloten. Over drie weken staat de strijd om de Supercup al op het programma in het eigen Alfa-college Sportcentrum. Vanaf nu is de selectie helemaal compleet. De werkvergunning voor Erik Mattson is afgegeven.

In het kader van Abiant Lycurgus in de regio waren Zuidhorn, Harkstede en Scheemda de plaatsen waar gespeeld werd. In combinatie met een clinic voor jeugdspelers en een lezing van coach Arjan Taaij voor geïnteresseerden en genodigden. Zo was in Scheemda burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt één van de aanwezigen. Vrijdag werd met 3-1 gewonnen, zaterdag werd het 2-2 en zondag was er wederom een 3-1 zege. In dit trio wedstrijden maakten Trifon Lapkov en Carlos Mora Sabaté hun eerste speelminuten.

In de wedstrijden tegen de nummer vijf van België kon coach Taaij helaas nog lang niet over alle spelers beschikken. Mattson had nog geen werkvergunning, Pascal Hoogstra heeft last van een kniepees, Niels de Vries is bij het Nederlands team geblesseerd geraakt aan een buikspier en Dennis Borst revalideert nog van zijn knie-operatie afgelopen zomer. Voeg daarbij dat Auke van de Kamp pas sinds medio vorige week terug is van Oranje. Met het missen van relatief veel spelers verloopt de voorbereiding niet optimaal met bijvoorbeeld het inslijten van patronen.

Taaij is positief in dit stadium van de voorbereiding. ‘ Haasrode Leuven was een prima tegenstander voor ons. Ze spelen een snel spelletje, waardoor we blokkerend goed aan de bak konden. We hebben veel doorgewisseld om iedereen ritme op te laten doen. Je ziet in het veld nog veel onrust, maar de dynamiek in de groep is goed en als je door de dingen die nog niet goed gaan heen kijkt dan hebben we heel veel potentieel. De onrust heeft te maken dat de onderlinge afstemming er nog onvoldoende is, maar dat zal snel verbeteren. Erik komt er nu bij. Auke is terug en als de geblesseerden er ook weer bijkomen dan kunnen we effectief verder aan ons spel werken.’

 

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

29 september 2018

Abiant Lycurgus Taurus
BESTEL TICKETS

06 oktober 2018

Abiant Lycurgus Advisie SSS BESTEL TICKETS