Voor de vijfde keer naar de bekerfinale

Geschreven door: Theo Sikkema

SAMEN. Lycurgus heeft zich woensdagavond geplaatst voor de bekerfinale. In het Alfa-college Sportcentrum werd RECO ZVH uit Zevenhuizen met 3-0 (25-14, 25-19 en 25-20) verslagen. Het is voor de vijfde keer in de historie van de club dat SAMEN. Lycurgus zich plaatst voor de bekerfinale. Op zondag 16 februari is Draisma Dynamo in de Maaspoort in Den Bosch de tegenstander.

‘Dat maak je niet elk jaar mee, maar gelukkig is het bij SAMEN. Lycurgus wel zo. Dat blijft altijd iets speciaals, iets bijzonders. Ja super,’ aldus een blijde aanvoerder Dennis Borst na het bereiken van de finale.

In een mogelijk door het vroege aanvangstijdstip, 19.00 uur, met 200 supporters, matig gevulde hal speelde de thuisploeg in de eerste anderhalve set uitstekend volleybal. Er werden amper fouten gemaakt en de scherpte en energie waren volop aanwezig. ZVH kon in de eerste set tot 12-10 in de buurt blijven, waarna een versnelling hoger geschakeld werd door de thuisploeg. Een ace van Bennie Tuinstra zorgde voor 20-12. Via Collin Mahan werd het 21-12. Behalve deze twee had coach Arjan Taaij in de basis gekozen voor Mitch Perinar, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Stijn Held. In de slotfase kwamen Sam Gortzak en Geoffrey van Gent Held en Perinar vervangen. Bij 24-13 was de set bijna binnen. Via een servefout van Mahan ging een setpoint verloren, maar bij de volgende score maakte Van Gent het af; 25-14.

In de tweede set timmerde de thuisploeg aanvankelijk door en stond in no-time weer op een grote voorsprong. Een snelle bal door het midden van Borst bracht de stand op 18-9. Vanaf dat moment kwam de klad er een klein beetje in. Een ace van Ricardo Hofman aan de kant van ZVH bracht de stand op 20-16. SAMEN. Lycurgus bleef vervolgens bij de les en roeide de set uiteindelijk alsnog redelijk ruim binnen; 25-19. De slotfase van deze set was mogelijk al de voorbode voor het vervolg in het derde deel. Die set was tot de bigpoints ronduit slecht te noemen. De scherpte was totaal verdwenen en tot 16-16 keek SAMEN. Lycurgus voortdurend tegen een achterstand aan. De maximale achterstand was vier punten bij 5-9 en 8-12.

‘De eerste anderhalve set moet de toon zijn zoals we nu gaan spelen. Betekend niet dat dit altijd lukt, maar het moet wel de standaard zijn waar je naar streeft. Dan mag je ook kritisch zijn naar elkaar als het een keer niet lukt. Dan kunnen we heel goed spelen, maar een leerproces is nog wel dat we dat structureel moeten implementeren,’ concludeerde coach Taaij na afloop.

De tegenvallende Mahan ging bij 4-8 naar de kant. Erik van der Schaaf verving hem. Serverend was Van der Schaaf met een paar aces goed op dreef. Een score van Perinar betekende 16-16. Een blok van Held en een ace van Van der Schaaf brachten de marge op twee; 20-18. Dat bleek voldoende om deze halve finale in drie sets over de streep te trekken. De 21-19 van Borst was prachtig en veelzeggend. Met een vrij veld voor zich ramde de middenman de planken bij wijze van spreken uit de vloer. Zoveel venijn en overtuiging kwam uit zijn arm. Twee scores van Ghanbari leverden vier matchpoints op; 24-20. Bij de rally om het beslissende punt werd aan de kant van ZVH een netfout gemaakt, waarmee een einde aan de wedstrijd kwam.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

27 januari 2022

MKB Accountants VCV Amysoft Lycurgus

30 januari 2022

Numidia TopVolleybal Limburg Amysoft Lycurgus