Van alles wat tijdens oefentrip naar België

Geschreven door: Theo Sikkema

Op vrijdag en zaterdag speelde SAMEN. Lycurgus een oefentoernooi in België. Naast gastheer Lindemans Aalst waren Caruur Volley Gent en het Franse Cambrai de tegenstanders. De drie duels leverden winst, verlies en een gelijkspel op.

Vrijdag werden tegen Aalst, de nummer drie van de EuroMillions League, vijf sets gespeeld. De eerste twee zonder puntentelling. Er werden trainingsvormen geoefend. Vervolgens werden drie sets gespeeld. Daarin was Aalst met 2-1 te sterk: 25-23, 25-16 en 12-15. Zoals in de hele oefencampagne tot nu toe was de selectie fit en kreeg iedereen speeltijd. O zo iedereen blijvend de kans te geven zich te tonen in de strijd om een basisplaats in de eerste competitiewedstrijd over twee weken in Nijmegen tegen VoCASA.

Een dag later werden vrij vlot achter elkaar twee wedstrijden gespeeld. Tegen Gent, de nummer zes in de Belgische competitie, werd het 2-2. Winst in de eerste set met 25-22. Vervolgens gingen set 2 en 3 met 25-22 en 25-20 naar Gent om daarna zelf nog een keer toe te slaan via 25-22. De tweedaagse trip werd afgesloten met een overtuigende 3-0 zege op Cambrai, een club uitkomend op het tweede Franse niveau. De setstanden waren 25-19, 25-14 en 26-24.

De oefencampagne wordt op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober afgesloten met wedstrijden in Duitsland tegen Herrsching, vorig jaar zevende in de Bundesliga.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD