Tweedaagse in Leuven zonder zege

Geschreven door: Theo Sikkema

Samen Lycurgus heeft afgelopen weekend twee keer verloren tijdens de oefencampagne. In Belgiƫ was Volley Haasrode Leuven met respectievelijk 5-0 (25-19, 25-19, 25-19, 25-11 en 15-11) en 3-1 (25-22, 26-24, 22-25 en 25-23) te sterk.

Het nog altijd niet complete team door afwezigen en geblesseerden speelde vrijdag een moeizame wedstrijd tegen de nummer drie van de reguliere competitie afgelopen seizoen. Volgens coach Arjan Taaij zeer slordig op diverse simpele onderdelen van het spel. Een dag later was er veel meer discipline en het spelniveau lag veel hoger. Bovendien was de ploeg veel meer bereid er voor te gaan. ‘Wat we zaterdag lieten zien geeft vertrouwen.’

Cole Gillis, die knieproblemen heeft, speelde zaterdag als libero. Dat kwam de zuiverheid van de passing ten goede. Kyle McCauley en Jeffrey Klok waren er wegens externe verplichtingen niet bij en Call Fisher is herstellende van een meniscus operatie afgelopen zomer.

Komende vrijdag en zaterdag oefent Samen Lycurgus in het Alfa-college Sportcentrum tegen Lindemans Aalst, de Belgische nummer zes van vorig seizoen.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus