Topper in Apeldoorn met 3-2 gewonnen door Abiant Lycurgus na 2-0 achterstand

Geschreven door: Theo Sikkema

Het ging moeizaam, maar gewonnen werd er wel. Abiant Lycurgus won zondagmiddag in Apeldoorn de topper tegen Draisma Dynamo met 3-2 na een 2-0 achterstand in sets. Het begin was slecht via 25-22 en 25-17 setverlies. Daarna kwam vechtend en strijdend de ommekeer via 25-21 en 25-20 winst. Een ace van Bryan Fraser betekende 15-10 in de beslissende vijfde set.

Hierdoor werd de koppositie veiliggesteld. Na zeven speelrondes heeft de ploeg van coach Arjan Taaij 20 punten uit 7 duels. Twee meer dan Draisma Dynamo en Seesing Orion. De generale repetitie verliep allerminst vlekkeloos. Integendeel Abiant Lycurgus begon slecht aan de wedstrijd en kreeg lange tijd te maken met serieuze servedruk van de thuisploeg. Taaij begon met Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Mikelis Berzins, Nick Olson, Dennis Borst, Matt West en Just Dronkers. maar vanaf het begin was duidelijk dat het niet vanzelf zou gaan in Omnisport. Dynamo was in het begin feller en toonde meer agressie. Abiant Lycurgus legde het af op karakter. In beide sets werd achter de feiten aangelopen.

Het inbrengen van Stijn van Schie voor Kooistra bleek een hele belangrijke wissel. Hij pakte direct zijn rol en speelde een meer dan goede wedstrijd. In set drie kwam ook Niels de Vries in het veld voor Borst. Uiteindelijk was het de veerkracht die de ploeg er doorheen sleepte in het ruim honderd minuten durende duel. Het belangrijkste verschil was dat de servedruk omhoog ging, waardoor Dynamo passend in de problemen kwam. Hierdoor kwam de blokkering van Abiant Lycurgus veel beter uit de verf en werden meer breakpoints gecreƫerd. Van Schie kon uitgroeien tot uitblinker en ook Fraser was aanvallend met een percentage van 55 procent op dreef.

De opluchting na afloop was dan ook groot. Coach Taaij was na afloop het meest tevreden over de veerkracht: “Het is wel een compliment om tussen twee Europese wedstrijden er toch te staan en het na een moeizaam begin toch om te draaien. De eerste twee sets verloren we terecht, maar met een paar wissels en kleine tactische dingetjes hebben we de ploeg toch in de goede stand gekregen. Doordat we beter gingen serveren kwamen we blokkerend ook gewoon veel beter uit de verf.”

Vanaf nu kan de focus op het Champions League treffen met Noliko Maaseik. Komende woensdag vanaf 19.00 uur de tegenstander in MartiniPlaza.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD