1

Gijs
Van Solkema

Gijs van Solkema

Positie: Spelverdeler
Geboortedatum: 21-05-1998
Lengte: 1.93 m
Bij Nova Tech Lycurgus sinds: 2024
Vorige clubs: VC Sneek, Talentteam Papendal, SVG Lüneburg, IBB Polonia London VC, Kladno Volejbal cz, Draisma Dynamo

Over Gijs

De 26-jarige Gijs van Solkema speelt de komende twee seizoenen bij Nova Tech Lycurgus.

Er zijn grote plannen. Dat vind ik superinteressant. En terug in Nederland zijn brengt me veel geluk. Ik wilde weer onder mijn eigen mensen zijn. Daar ben ik heel gelukkig mee.’ Een paar maanden geleden had Van Solkema even geen geluk toen diabetes type 1 bij de Fries, geboren en getogen in Sneek, is vastgesteld. ‘Een domper, maar ik kan er al goed mee omgaan. Mijn extreme fitheid heeft me geholpen om toen het nog niet vastgesteld was te blijven functioneren.’ Tijdens de play-offs maakte Van Solkema in de halve finale tegen Nova Tech Lycurgus alweer zijn rentree met een paar messcherpe serves. Een handelsmerk van de man die meer dan zestig interlands speelde.

Twee jaar geleden tijdens de Volleybal Nations League was Van Solkema voor het laatst actief bij de Lange Mannen. In de periode dat hij nog in het buitenland speelde. Zes jaar in totaal. Nadat de 1.92 meter lange speler op zijn twaalfde zich volledig op volleybal stortte bij VC Sneek ging Van Solkema op zijn vijftiende in 2014 al richting het Talentteam om daarna te verkassen naar SVG Lüneburg waar hij vier jaar onder contract stond. In het seizoen 2020/2021 volgde nog een uitstapje naar Engeland bij IBB Polonia Londen VC. Om daarna vanaf de zomer van 2021 naar Kladno Volejbal CZ in Tsjechië te gaan. En afgelopen seizoen dus bij Dynamo.

Het laatste nieuws over Gijs

Gijs van Solkema komt naar zijn favoriete stad Groningen

De 26-jarige Gijs van Solkema speelt de komende twee seizoenen bij Nova Tech Lycurgus. De aanwinst, die overkomt van Draisma Dynamo, maakt samen met de eerder gepresenteerde nieuweling Uroš Planinšič de spelverdelerpositie compleet. Aanvoerder en spelverdeler Sam Gortzak, die vorig seizoen terugkeerde bij Nova Tech Lycurgus, stopt als speler en is volgend seizoen assistent van […]

LEES VERDER

VOLGENDE WEDSTRIJD