Talent Bennie Tuinstra naar SAMEN. Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Met het aantrekken van volleybaltalent Bennie Tuinstra is de selectie van SAMEN. Lycurgus voor het komend seizoen compleet. De 18-jarige passer-loper tekent voor één jaar en komt over van het Franse Tourcoing Lille Métropole Volley-Ball uitkomend op het hoogste niveau, de Pro A.

Daar speelde, de in Sneek geboren en getogen, Tuinstra sinds vorige zomer. Daarvoor maakte hij drie jaar deel uit van het Talentteam Papendal. Tuinstra begon op jonge leeftijd bij VC Sneek met volleybal en vertrok op 14-jarige leeftijd naar Arnhem. Algemeen wordt Tuinstra gezien als een groot talent. Als aanvoerder van Oranje onder 20 werd hij vorig jaar tijdens het EK uitgeroepen tot beste buitenaanvaller van het toernooi. Jong Oranje, met ook Daan Nijeboer in de gelederen, werd toen vierde. Tuinstra doorliep het volledige nationale jeugdprogramma.

‘Ik heb altijd een zwak gehad voor Lycurgus. Ik kom uit de buurt en voel dat coach Arjan Taaij en het team mij verder kunnen helpen in mijn ontwikkeling om door te groeien. Ik hou ervan om het publiek te vermaken en lever veel energie om de boel aan te jagen en het team te helpen. Het leukste is om de bal er hard in te slaan, maar dat kun je niet zomaar. Daar heb je technische vaardigheden voor nodig. Die combinatie spreekt me in volleybal enorm aan. Kijk iedereen kan tegen een bal aantrappen, maar niet iedereen kan zomaar volleyballen.’

Tuinstra had meerdere opties, maar de keuze voor SAMEN. Lycurgus was snel gemaakt. ‘Ik heb veel vertrouwen in het team en Arjan Taaij. Ik heb ook een betere klik met Lycurgus dan andere teams in Nederland.’ Het is de bedoeling dat de 2 meter lange aanvaller na de zomer de studie marketing en communicatie aan het Johan Cruijff College weer op gaat pakken. Het komende seizoen zal Tuinstra nummer 21 dragen en dat is niet zonder reden. ‘Ik ga altijd voor nummer zeven, maar die is al bezet. Mijn opa is op de 21e dag van de maand geboren. Hij leeft helaas niet meer, maar ik weet dat opa er altijd bij is en nu nog dichterbij komt.’

Coach Arjan Taaij is uiteraard zeer in zijn nopjes met de komt van Tuinstra. ‘We zijn ontzettend blij met zijn komst. Een groot Nederlands talent die we vorig jaar al graag aan de selectie toe hadden willen voegen. Bennie is een complete passer-loper die veel extra dynamiek aan het team en de passer-loper positie geeft. Hij is ambitieus en komt uit Noord-Nederland. Samen gaan we hem een betere speler laten worden voor het Nederlandse volleybal.

De selectie voor het nieuwe seizoen:
Diagonaal: Mitch Perinar, Geoffrey van Gent
Passer-lopers: Frits van Gestel, Colling Mahan, Erik van der Schaaf en Bennie Tuinstra
Middenaanval: Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Sander Scheper
Spelverdelers: Stijn Held en Sam Gortzak
Libero: Steven Ottevanger en Daan Nijeboer

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

10 oktober 2020

RECO ZVH Amysoft Lycurgus

17 oktober 2020

Draisma Dynamo Amysoft Lycurgus