Superieur SAMEN. Lycurgus boekt zeldzaam eenvoudige zege in Sliedrecht

Geschreven door: Theo Sikkema

Met zeer overtuigend spel heeft SAMEN. Lycurgus de op voorhand lastige horde in Sliedrecht tegen Sliedrecht Sport met speels gemak gewonnen. In een uur tijd was het klaar via de setstanden 15-25, 16-25 en 15-25. De thuisploeg werd op alle fronten gedeclasseerd door SAMEN. Lycurgus.

De bekerwinnaar blijft tweede in de kampioenspoule, omdat Draisma Dynamo geen fouten maakte in Doetincehm. Het was een prachtig antwoord op het weggeven van de zege afgelopen woensdag in Apeldoorn tegen Draisma Dynamo. Vanaf het begin zat er veel schwung in de ploeg van coach Arjan Taaij. Mitch Perinar, Collin Mahan, Bennie Tuinstra, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Stijn Held begonnen aan het karwei in de vierde speelronde van de kampioenspoule. Daar waar het regelmatig kan spoken in sporthal De Basis was daar nu geen enkele sprake van. Alleen aan het begin van de derde set stond Sliedrecht twee keer een puntje voor. Van een wedstrijd was totaal geen sprake. Daarvoor was het klasse verschil veel en veel te groot.

Taaij was na afloop helder. ‘We hebben gewoon goed gespeeld met veel servedruk, een lage foutenlast en verdedigend prima spel. Alle zeven spelers hebben het vanaf het begin prima gedaan en dan kun je een wedstrijd spelen, zoals we vanavond gedaan hebben. Het was een belangrijke pot om afstand te nemen van Sliedrecht op de ranglijst en om onze positie goed te houden los van de uitslag in Doetinchem bij Orion Dynamo.’

De toon werd aan het begin van de eerste set al gezet. Perinar bracht de stand op 6-1 en via een ace van Mahan stond het korte tijd later al 12-4.  De aanval werkte prima, op 66 aanvallen werden slechts 4 fouten gemaakten. Met ondersteuning van een sterk draaiende middenaanval plus dito blokkering, 15 killblocks, kwam het gevaar van alle kanten. Sliedrecht Sport kon daar zo goed als niks tegenover stellen. Blokkerend kwamen ze totaal niet uit de verf. De variatie in de aanvalsopties van spelverdeler Held lagen daaraan ten grondslag. Een aanval van Perinar via het blok betekende een snel einde van de eerste set; 15-25.

Het spelbeeld in de tweede set was niet anders. Twee aces van Tuinstra zorgden direct voor een kloofje aan het begin; 1-4. Toen een geslaagde pipe van Mahan de stand op 12-5 bracht was de vraag of Sliedrecht nog ergens een sleutel kon vinden om in de wedstrijd te komen. Dat gebeurde niet. SAMEN. Lycurgus timmerde de ene na de andere aanval tegen de vloer. Een blok van de zeer sterk spelende Ghanbari zette een op voorhand nauwelijks voorstelbare 22-11 stand op het scorebord. Vanaf 24-14 duurde het nog even voordat Tuinstra de set naar het verleden sloeg, waardoor het nog 25-16 werd.

Vijf weken geleden werden in de reguliere competitie de eerste twee sets ook gewonnen en kantelde de wedstrijd nog behoorlijk. Een vijfde set bracht toen de winst. Het ging tot 6-6 gelijk op, waarna beslissend afstand genomen werd. Ghanbari met twee snelle halen aan het net en een score van Tuinstra betekende 9-6. Daarmee was het laatste sprankje hoop bij de thuisploeg wel verdwenen. De voorsprong werd stelselmatig verder uitgebouwd. Borst luidde het einde van de wedstrijd in. Eerst een blok en daarna een snelle bal met een vrij veld voor zich; 24-14. Twee servefouten brachten het einde van de wedstrijd; 25-15. Een hele fijne zege voor SAMEN. Lycurgus. Goed voor het vertrouwen en goed voor de stand in de kampioenspoule.

Volgende week zaterdag wacht om 20.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum de thuiswedstrijd tegen Active Living Orion.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

07 december 2023

Nova Tech Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS