Superfan Heiko Treichel presenteert supportersvlag

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

Hij is ongetwijfeld de meest gepassioneerde supporter van Abiant Lycurgus. Sinds 2012 is Heiko Treichel samen met zijn vrouw Jannet elke uit- en thuiswedstrijd van de partij om de spelers van Abiant Lycurgus te ondersteunen. Op de tribunes van het Alfa-college Sportcentrum is Heiko niet te missen, want steevast is hij boven iedereen uit te horen met de bekende aanmoedigingskreet “Ly-cur-gus!”.

ep1412031125185266In het Tsjechische Zlin heeft de Groninger vanmorgen met trots een heuse supportersvlag geïntroduceerd, welke is voorzien van het beeld van de Groningse vlag en de logo’s van Lycurgus en hoofdsponsor Abiant. Naar eigen idee heeft hij deze vlag laten maken: “Laatst kwam ik in gesprek met IJsbrand Havinga, de directeur van Abiant. Ik vertelde hem van mijn plan. Hij was direct enthousiast en bracht mij in contact met een andere sponsor van Lycurgus, Lautenbach Reclame in Leeuwarden. Met behulp van dit bedrijf is de vlag geproduceerd”.

Dat Heiko en Jannet met recht superfan van Lycurgus genoemd mogen worden, blijkt niet alleen uit het feit dat ze deze vlag zelf hebben laten fabriceren, maar ook dat het echtpaar de lange reis naar Tsjechië met eigen auto heeft gemaakt. Heiko: ”We zijn maandag al vertrokken uit Groningen en gisteravond aangekomen. Als echte supporter heb je dat er gewoon voor over. En ik kan het geld toch beter aan dit soort reizen en aan zo’n vlag besteden dan dat ik het naar de kroeg breng”.

Morgenavond worden Heiko en Janet op de tribunes van de plaatselijke sportarena naast enkele andere meegereisde supporters ook vergezeld van de ouders en vriendin van middenblokkeerder Tim Smit. “De laatste tijd spreken we vaak van tevoren even met hen af of en hoe laat ze naar de wedstrijd gaan en zorgen we samen voor nog meer sfeer met behulp van toeters en trommels. We hopen dat er straks nog meer supporters met ons mee gaan en zich bij ons clubje aansluiten” verteld Haiko.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie