Strijdbaar Amysoft Lycurgus twee keer onderuit in Maaseik

Geschreven door: Theo Sikkema

Het waren twee meer dan onderhoudende oefenduels in Belgiƫ voor Amysoft Lycurgus dit weekend. In de Steengoed Arena was VC Greenyard Maaseik beide keren met 3-1 te sterk, maar het waren close wedstrijden waarbij het net niet lukte om de Belgen te verslaan.

In het eerste duel op zaterdag waren de setstanden; 25-17, 21-25, 25-23 en 25-22. Op zondag was het zo mogelijk nog spannender via 19-25, 25-20, 29-27 en 26-24. Assistent-trainer Gerard Smit, Jaron Spiegelaar en trainee Jesper Schut waren wegens verkoudheidsklachten in Groningen achter gebleven. Jesper van Muijden is bij Jong Oranje. Coach Arjan Taaij had tien spelers tot zijn beschikking en die verweerden zich meer dan kranig. Tot het laatste punt werd gestreden. Zo werd in de laatste set een 10-4 achterstand omgebogen naar 24-24. Vervolgens scoorde Maaseik twee keer op rij en was het voorbij.

Toch was Taaij na afloop even duidelijk als kritisch. ‘Ik vind dat we zeker zondag hadden moeten winnen. De meeste onderdelen van het spel hebben we al redelijk op orde, maar blokkerend verdedigend vond ik het te rommelig. De discipline daarin is nog niet op orde, maar we kunnen ook niet alles direct bij de kop pakken. En door het ontbreken van Van Muijden is de belasting op Dennis Borst en Hossein Ghanbari hoog. Dat speelt zeker mee. We zijn een maand bezig en gaan verder op de ingeslagen weg.’

Taaij spreekt na afloop van twee nuttige potjes. ‘We waren er heel dichtbij, maar het is voor beide ploegen een moment in de voorbereiding. Winnen of verliezen maakt dan niet zoveel uit. Wat je qua spel ziet is belangrijker. We weten dat er veel inzit. Het lijkt leuk, maar het moet beter dan dit. Daar moet de nadruk op blijven liggen.’ Ondertussen werd er zondagochtend gewoon nog getraind.

Alle tien spelers kregen speeltijd. Op zaterdag begonnen Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr. Een dag later speelde Erik van der Schaaf in plaats van de jarige Tuinstra. Gaandeweg kwamen Sam Gortzak, Geoffrey van Gent in beide wedstrijden aan speeltijd toe.

Komend weekend is SVG Luneburg, uitkomend in de Bundesliga, in Luneburg twee keer de tegenstander.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus