Steven Ottevanger debuteert bij Lange Mannen: ‘Mooie ervaring’

Geschreven door: Theo Sikkema

Steven Ottevanger heeft zondag zijn officiële debuut gemaakt voor het Nederlands team. In de derde wedstrijd van de Volleyball Nations League in het Italiaanse Rimini speelde de libero van Amysoft Lycurgus de hele wedstrijd tegen Iran. Het lukte het helaas niet om met winst af te sluiten. Iran was via 18-25, 23-25 en 28-30 met 3-0 te sterk.

Ottevanger, die de plak van Just Dronkers innam, hoorde zondagochtend dat hij ging spelen. De Sneker kon weinig aan de nederlaag doen. Passend bleef hij prima overeind. ‘De eerste set was wat onwennig, maar daarna heb ik heerlijk gespeeld. Het was een mooie ervaring.’ En ook een bevestiging dat Ottevanger het niveau aankan. ‘Het algemene niveau is een stuk hoger. Het spel gaat sneller en de serves zijn harder.’

Het ging in het begin van de wedstrijd al mis toen bleek dat de afstemming tussen spelverdeler Gijs van Solkema en zijn aanvallers niet optimaal was. Daardoor bracht bondscoach Roberto Piazza spelverdeler Freek de Weijer en de beste speler van de wereld op dit moment Nimir Abdel-Aziz binnen de lijnen. Daardoor kwam Oranje beter in de wedstrijd, met setpoints in de derde set, maar Iran hield op de beslissende momenten het hoofd koel en trok de wedstrijd clean over de streep.

Nederland streed ervoor, maar kwam tekort. Bennie Tuinstra lijkt zijn plek bij Oranje inmiddels helemaal gevonden te hebben en liet in fases zijn spel zien zoals we dat afgelopen seizoen bij Amysoft Lycurgus ook zagen. Sterk serveren en aanvallend vaak doeltreffend doorkomen. De nederlaag is zeker geen schande. Iran is de nummer acht van de wereld en Oranje staat op de zestiende plaats. Feit is is wel dat de Lange Mannen na drie wedstrijden nog met lege handen staan. Na eerdere nederlagen tegen Rusland en Japan.

Oranje vervolgt de Volleyball Nations League op donderdag 3 juni vanaf 16.00 uur tegen Slovenië. De nummer twaalf van de wereld.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD