Slecht spelend Abiant Lycurgus verliest heenwedstrijd in zestiende finale CEV-Cup met 3-0

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is Abiant Lycurgus niet gelukt om in de eerste wedstrijd van de zestiende finale in de CEV-Cup met een goed resultaat terug te keren naar Groningen. In Bulgarije werd dinsdagavond met 3-0 verloren van Levski Sofia via de setstanden 25-22, 26-24 en 27-25. De return is woensdag 18 januari om 19.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum.

Coach Arjan Taaij was na afloop heel duidelijk: “Het was een hele slechte wedstrijd van onze kant. Serverend werd het wel wat beter, maar passend en blokkerend was het echt onder de maat. Daar komt het ontbreken van scherpte in onze eigen uitvoering nog bij. Afspraken werden niet nagekomen en dat mogen we toch echt van elkaar eisen. Slecht spelen kan, maar we creëren nog legio kansen om toch nog een goed resultaat te halen. Zonder die te benutten. Dat zit in het karakter en de gelatenheid van de spelers. Daar moeten wij en ikzelf maar eens goed naar kijken.”

Van de 78 gemaakte punten door Levski Sofia werden 45 stuks veroorzaakt door eigen fouten. Zo werden alleen aanvallend al 11 fouten gemaakt en werd 14 keer in het blok geslagen. Taaij vervolgt: “Het komt ons niet aanwaaien, maar normaal gesproken hadden we echt een goede kans om het hier goed te doen. We verliezen niet van de tegenstander, maar van onszelf.”

Over de hele wedstrijd gezien kreeg Abiant Lycurgus alleen in de derde set een setpoint. Nadat Auke van de Kamp 24-24 gemaakt had, kwam er een 25-24 voorsprong op het bord. Deze kleine marge kon niet verzilverd worden. Via een touché en een geblokte inzet van Stijn van Schie bedroeg de achterstand 26-25. Vervolgens ging een setup van Matt West op Van de Kamp volledig de mist in. Hetgeen exemplarisch was voor de wedstrijd. Hiermee was het derde setverlies een feit en de wedstrijd met 3-0 gedaan.

Het liep in de Universiade hal dus verre van gesmeerd. Coach  Taaij en assistent Gerard Smit moesten alle zeilen bijzetten om enige schwung in de ploeg te krijgen. In de derde set werd tot het laatste punt wel gestreden en kwam Abiant Lycurgus terug van een 9-3 achterstand. Van de basisopstelling Auke van de Kamp, Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Sander Scheper, Dennis Borst, Matt West en Just Dronkers waren Kooistra, Fraser en Scheper op dat moment al gewisseld. Kansen werden niet benut, waardoor het steeds rommelig bleef ogen.

Toch had het geen 3-0 nederlaag hoeven worden, maar de aanvallers hadden onvoldoende de regie en blokkerend was de thuisploeg beduidend beter onder leiding van de lange middenman Teodor Bogdanov. Bogdanov kwam aanvallend tot 63 procent en was één van de uitblinkers aan de kant van Levski Sofia. Een uitblinker was bij Abiant Lycurgus niet te vinden. De ploeg is duidelijk een illusie armer en een ervaring rijker.

Volgens coach Taaij zit er maar één ding op en dat is volgende week donderdag alles uit de kast spelen en laten zien dat Levski Sofia een tegenstander is die mits Abiant Lycurgus een normaal niveau haalt gewoon is te verslaan. Zaterdag staat eerst de uitwedstrijd tegen Inter Rijswijk op het programma. In de competitie is Abiant Lycurgus nog ongeslagen en dat moet ook vooral zo blijven.

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

25 maart 2023

19:30

Simplex SSS Samen Lycurgus

29 maart 2023

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS