Samen Lycurgus zet Sliedrecht met 3-0 aan de kant en blijft maar winnen

Geschreven door: Theo Sikkema

De achtste competitiezege op rij voor Samen Lycurgus is dankzij een 3-0 zege op Sliedrecht Sport een feit. In het Alfa-college Sportcentrum waren de setstanden 38-36, 25-18 en 25-18. Samen Lycurgus staat nu tweede in de Eredivisie met 28 punten uit 12 wedstrijden. Een punt minder dan koploper Numidia VC Limax.

Het meest opmerkelijke van de avond was het einde van de eerste set. De ploeg van coach Arjan Taaij had liefst veertien setpoints nodig om de gasten op de knieën te krijgen. Dankzij matig serveren duurde het eindeloos lang en vanwege prima side-out spel kreeg Sliedrecht Sport geen enkel setpunt. Het was uitblinker Ryan Coenen die het uiteindelijk wel lukte het beslissende punt te maken.

Het was op voorhand niet eenvoudig om twee dagen na het spektakel tegen SVG Lüneburg de draad weer op te pakken in de competitie. In een totaal andere ambiance. Van een kolkende massa op uitpuilende tribunes naar ongeveer honderd toeschouwers. Taaij koos voor de basis van de laatste weken met Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jaron Spiegelaar en Markus Held. Deze zeven speelden de hele wedstrijd, waarbij Tieme de Jong een keer in het veld kwam om te serveren.

De eerste set verliep eigenlijk crescendo. Samen Lycurgus begon vrij scherp en stond vrijwel steeds aan de goede kant van de score. Toen Coenen met een goed blok 20-16 aantekende leek de eerste set eenvoudig binnen te rollen. Niets bleek minder waar. Sliedrecht weigerde te capituleren. Via De Vries werd met 22-20 en het was McCauley die op 24-23 het eerste setpoint noteerde. Daarna kwam er geen einde aan tot het al genoemde punt van Coenen.

In de twee sets daarna speelde Samen Lycurgus een degelijke wedstrijd met een lage foutenlast waardoor set twee en drie eenvoudig over de streep getrokken konden worden. De start van het tweede bedrijf na de hectische eindfase van de eerste set was prima. De servedruk nam toe wat voor meer controle zorgde. Dat vertaalde zich direct in cijfers. Een ace van Coenen was het veertiende punt op 14-7. En op een smash van Held, die daar de kans voor kreeg, was het 20-13. Dankzij Coenen werd het 24-16. Sliedrecht Sport spartelde middels Jesper van Muijden en Luuk de Groot nog even tegen, maar daarna liet Kern er geen gras meer over groeien en maakte het af.

De laatste set kende een vergelijkbaar beeld. Het ging alleen in het begin iets langer gelijk op. Samen Lycurgus trok pas vanaf 8-7 een sprintje met vier punten op rij. Onder meer via een blok van McCauley en een ace van Coenen. Dichterbij dan 17-14 kwamen de gasten niet. Coenen produceerde 19-14 en Kern 22-16. Daarna ging het heel snel. McCauley zorgde met het vierentwintigste punt voor zeven matchpoints. Na een foutserve van Kern was het bij het tweede raak toen Martijn de Haan de bal ook uitserveerde. Daarmee was de achtste zege op rij een feit en komt de koppositie langzaam in beeld.

Volgende week zondag vanaf 15.00 uur staat de uitwedstrijd tegen Active Living Orion op het programma. Deze topper zendt de NOS rechtstreeks uit.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus