SAMEN. Lycurgus zet promovendus eenvoudig met 3-0 aan de kant

Geschreven door: Theo Sikkema

SAMEN. Lycurgus heeft de vierde zege van het seizoen binnen. In het Alfa-college Sportcentrum werd het zaterdagavond 3-0 tegen promovendus RECO ZVH uit Zevenhuizen via de setstanden 25-13, 25-21 en 25-15. SAMEN. Lycurgus blijft na vier speelrondes koploper en treft aanstaande vrijdag in Apeldoorn Draisma Dynamo. 

SAMEN. Lycurgus speelde constant goed volleybal en gaf de gasten geen schijn van kans voor de ogen van 350 bezoekers. Alleen aan het begin van de tweede set deed ZVH mee. Door zelf extreem goed te spelen kwam SAMEN. Lycurgus met 14-9 achter. Na een time-out van coach Arjan Taaij keerde het snel weer in de richting van de thuisploeg wat leidde tot een 16-7 run en winst in de tweede set. De derde set was een formaliteit. Erik van der Schaaf was één van de uitblinkers en nam de ploeg scorend op sleeptouw. ‘We gaan op de training hard tegen hard en pushen elkaar naar de limits. We kunnen elkaar afwisselen. Maken plezier met zijn allen zowel binnen als buiten het veld. Ik heb lekker gespeeld en ik zit lekker in mijn vel. Ik denk dat ik zo doorga haha.’

Naast Van der Schaaf maakten Collin Mahan, Geoffrey van Gent, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Sam Gortzak en Steven Ottevanger deel uit van de basis. De toon werd direct gezet via een 11-3 voorsprong. Van Gent sloeg de bal bij het elfde punt heerlijk langs de lijn tegen de grond. Het draaide als een tierelier en ZVH had niks in te brengen. Het gevaar kwam van alle kanten. Alleen de drie meter aanvallen bleven nog achterwege. Van der Schaaf tekende 19-11 aan en via een blok van Ghanbari kwam 21-11 op het scorebord. Het eerste punt van Borst luidde 12 setpoints in. Bij het tweede vond Mahan het welletjes. De Amerikaan joeg de bal via het blok buiten de lijnen; 25-13.

Het begin van de tweede set verliep a-typisch. SAMEN. Lycurgus speelde niet zoveel minder, maar de gasten raakten bijna alles goed en namen zelfs brutaal een voorsprong van vijf punten. Toen was het welletjes. Mahan maakte in die fase vijf punten en werkte de achterstand persoonlijk weg. Een ace van Mahan betekende de eerste voorsprong in de set; 18-17. Het beeld van de wedstrijd was hersteld. Een blok van Van der Schaaf zorgde voor 24-19. En het was dezelfde Van der Schaaf die het twee punten later afmaakte; 25-21.

In de laatste set ging het tot 5-5 gelijk op. Daarna ging het snel en was de wedstrijd in no-time afgelopen. Via een ace van Mahan werd het 15-8 en een ace van Gortzak betekende 22-13. Van der Schaaf was verantwoordelijk voor het eerste matchpoint. Eentje was genoeg. ZVH sloeg de aanval uit zonder dat een SAMEN. Lycurgus speler de bal nog getoucheerd had; 25-15. Coach Arjan Taaij toonde zich na afloop tevreden. ‘We speelden heel gedecideerd en hebben constant goed volleybal laten zien. Weer in een andere opstelling dat vorige week en de week ervoor. Dat geeft denk ik heel veel vertrouwen richting de komende weken. Tegelijkertijd ben ik ook nieuwsgierig hoe dat zich doorontwikkeld en hoe we met meer weerstand aan de andere kant in staat zijn om goed te volleyballen.’

Met overtuiging de vierde zege van het seizoen bijgeschreven. Komende vrijdag zal de weerstand tegen Dynamo een stuk groter zijn. Deze topper begint om 20.00 uur in Omnisport Apeldoorn.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD