Samen Lycurgus wint met 3-1 van Sliedrecht Sport

Geschreven door: Theo Sikkema

Samen Lycurgus blijft aan de winnende hand in de kampioenspoule. In het eigen Alfa-college Sportcentrum werd Sliedrecht Sport met 3-1 verslagen via de setstanden 25-17, 25-13, 22-25 en 25-16. In de stand blijft Samen Lycurgus tweede op een punt van koploper Draisma Dynamo. De marge op nummer drie Active Living Orion is klein, maar veertien meer gemaakte punten. Het setsaldo is gelijk.

Ondanks de volle buit was er na afloop lang niet iedereen blij. Dat kwam door de slechte derde set waarin Samen Lycurgus maar liefst negentien fouten maakte en er weinig van bakte. Iets wat helemaal niet paste in het beeld van de andere drie sets. Met name in de eerste twee sets speelde de thuisploeg weergaloos goed en timmerde Sliedrecht Sport bijkans de zaal uit. Aanvankelijk leek het door goed side-out spel nog te lukken om de set te winnen, maar in de slotfase kreeg Sliedrecht Sport voldoende kansen om de set in de schoot geworpen te krijgen.

Het gevolg hiervan is ook dat Samen Lycurgus het setje voorsprong in het gemiddelde op concurrent Active Living Orion verspeelde en nu op basis van de punten voor en tegen in de sets de ploeg uit Doetinchem nog net voor blijft. De spanning neemt derhalve alleen maar verder toe.

In de basis zat ten opzichte van de afgelopen weken een wijziging. Jacob Kern startte weer als diagonaal, speelde de hele wedstrijd en werd door het publiek zelfs uitgeroepen tot ‘mizuno man van de wedstrijd’ Ryan Coenen, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Niels de Vries, Jeffrey Klok en Markus Held completeerden de basis. De zeven speelden de eerste twee sets zeer goed en haalden een hoog niveau. Van een wedstrijd was totaal geen sprake. Sliedrecht Sport, dat afgelopen zaterdag in eigen hal koploper Dynamo met 3-2 versloeg, kreeg geen schijn van kans. Het ene punt was nog mooier dan het andere en aanvallend was bijna alles raak. Dit in combinatie met prima servedruk en een blokkering die goed functioneerde was het een genot om naar te kijken. Zo rondde Hofhuis de eerste set met een fraaie ace af.

In de tweede set waren het Kern en McCauley die met goede serveseries aan het begin snel voor een grote voorsprong zorgden. Dat hield het wedstrijdbeeld in stand en het was curieus dat set drie toch werd afgegeven. Ondanks dat het niveau minder hoog was dan in de eerste twee sets leek het niveauverschil voldoende voor setwinst. Maar Sliedrecht Sport kreeg meer kansen en met name Youri Ebbelaar kwam beter in de wedstrijd. Met het zakkende niveau bij Samen Lycurgus lukte het niet om een 16-12 voorsprong over de streep te trekken. Zelfs bij 20-18 leek er nog weinig aan de hand, maar niemand stond echt op om de boel wakker te schudden waardoor de Groningers het gewoon door de vingers lieten glippen en een vierde set nodig hadden.

In de laatste set was het wedstrijdbeeld van eerder in de wedstrijd in no-time hersteld. Het liet aan duidelijkheid niets te wensen over dat set drie een incident was. Met goed spel werd het verschil snel gemaakt. Met onder meer een schitterende redding van Klok in het achterveld wat uiteindelijk nog een punt opleverde. Een ace van Coenen bracht de stand op 18-8. Korte tijd later maakte Hofhuis het, net als in de eerste set, af met een ace. Blij met de drie punten, maar set drie kon niemand snel vergeten.

Komende zondag wacht voor Samen Lycurgus de belangrijke uitwedstrijd tegen Numidia VC Limax. De rol van de Limburgers lijkt inmiddels uitgespeeld.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus