Samen Lycurgus verliest grillige wedstrijd met 3-2 van Orion

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is Samen Lycurgus niet gelukt om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor eigen publiek te winnen. In het Alfa-college Sportcentrum verloor Samen Lycurgus de kraker tegen Active Living Orion met 3-2 (25-17, 20-25, 25-19, 23-25 en 12-15) en heeft na twee duels 3 punten.

Het was een grillige wedstrijd waarin Samen Lycurgus in de eerste en derde set controle had en de betere ploeg was. Het beeld in de tweede set was totaal anders. De thuisploeg kwam een zwak begin, resulterend in een 9-3 achterstand nooit te boven. In de vierde set liet Samen Lycurgus de kans liggen om het duel met 3-1 over de streep te trekken, maar het lukte niet om een goed begin door te trekken. Een 7-3 voorsprong sloeg in korte tijd om in een 14-9 achterstand. Op dat moment zat Orion stevig aan het roer. Dankzij man van de wedstrijd Jacob Kern (24 punten) werd het via twee aces toch nog weer 23-23, maar verder kwam het niet. Het was te wisselvallig.

In de vijfde set begon Samen Lycurgus zwak en keek snel tegen een 3-0 achterstand aan. Die nadelige marge bleef feitelijk de hele set in tact waardoor een 3-2 nederlaag een feit was.

Samen Lycurgus begon met dezelfde basis als vorige week in Sliedrecht. Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle Mc Cauley, Luuk Hofhuis, Niels de Vries, Jeffrey Klok en Markus Held begonnen overtuigend, maar gaandeweg de wedstrijd moest Taaij wel wisselen. Tieme de Jong kwam aan het begin van set twee binnen de lijnen. Maarten Bartels kwam in set twee Coenen vervangen en kreeg de nodige speeltijd. En Jaron Spiegelaar kwam af en toe verdedigend in het achterveld als passer-loper op de plek van Mc Cauley.

Het was al met al een wedstrijd met hoge pieken en diepe dalen. De dalen waren te diep om aan het eind de wedstrijd over de streep te trekken. Toen Colin Zuidgeest de stand op 11-6 bracht in de vijfde set was duidelijk welke kant het opging. Vervolgens ontstond discussie aan de jurytafel, omdat het jurylid van dienst plots een zevende punt voor Samen Lycurgus in zijn systeem had. Dit punt is nooit gemaakt, maar is wel de boeken in gegaan als gescoord. Onder protest van Orion ging de wedstrijd verder bij 11-7. Samen Lycurgus kwam nog terug tot 12-14, maar daarna was het Adam White die het afmaakte.

Volgende week staat een dubbelprogramma op de rol. Zaterdagavond de uitwedstrijd tegen koploper Draisma Dynamo en een dag later komt Simplex SSS op bezoek in het Alfa-college Sportcentrum.

Kijk hier de wedstrijd terug: https://eyecons.com/videos/volleybal-amysoft-lycurgus-heren-2022-10-15-at-1735-18206?utm_medium=share

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD