SAMEN. Lycurgus vol aan de bak voor 3-0 zege

Geschreven door: Theo Sikkema

Voor de derde keer dit seizoen heeft SAMEN. Lycurgus Taurus verslagen. In Houten werd het 3-0, maar het ging niet vanzelf getuige de setstanden 19-25, 25-27 en 25-27. SAMEN. Lycurgus staat tweede in de Eredivisie met 24 punten uit 9 duels. Komende zaterdag is de topper in eigen huis tegen nummer drie Sliedrecht Sport.

‘De drie punten zijn het belangrijkste. Volleyballend was het niet goed, maar we hebben wel weer karakter getoond’, was de eerste conclusie van coach Arjan Taaij. ‘We waren in set twee en drie in staat om het om te draaien. De wissels hadden een positief effect. Dat is dan wel de kracht. We blijven rouleren. Ook vandaag weer met vier andere spelers begonnen dan zaterdag. Ons probleem was vooral dat we het niet goed deden met de hogere bal situaties van het net af. Daar gingen we als geheel niet goed mee om.’ In het midden speelden Sander Scheper en Hossein Ghanbari een prima partij.

In de tweede en derde set kwam het beeld van de vorige week zondag gespeelde bekerwedstrijd tegen Taurus naar boven. Toen speelde SAMEN. Lycurgus in de slotfase vaak haar beste spel. Dat was woensdagavond niet anders. In beide sets moest er hard gestreden worden om setverlies te voorkomen. In de tweede set leek winst al weg bij een 24-21 achterstand en in de derde moest een achterstand van 20-17 weggepoetst worden. In beide gevallen slaagde de ploeg van coach Arjan Taaij erin om de boel om te draaien. In set twee was het grotendeels aan Collin Mahan te danken dat nog gedacht mocht worden aan setwinst. De Amerikaan serveerde de stand van 24-22 naar 24-25, waarvan de laatste een ace. Vervolgens was Frits van Gestel cruciaal. Met een klap en een blok lukte het alsnog de set binnen te slepen; 25-27.

Mahan was in de ploeg gekomen voor Erik van der Schaaf. Verder begonnen Van Gestel, Mitch Perinar, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Sam Gortzak in de basis. Net als afgelopen zaterdag in Doetinchem was de bank weer van grote waarde. Halverwege de tweede set kwamen Stijn Held en Geoffrey van Gent Gortzak en Perinar vervangen. Perinar kwam in de derde set weer terug binnen de lijnen. In de slotfase kwam Bennie Tuinstra Van Gestel aflossen. Alle invallers hadden hun waarde.

De eerste set kende een gunstig verloop. Al vrij snel stond er een voorsprong van drie punten op het bord. Er was controle over de wedstrijd. Via een blok van Ghanbari werd het 12-16 en niet veel later scoorde Perinar 14-20. Deze royale marge bleek voldoende in de fase van de big points. Van der Schaaf met een snelle aanval benutte het eerste setpoint; 19-25.

In de derde set leek aanvankelijk weinig aan de hand. SAMEN. Lycurgus had de controle tot 15-15. Daarna kantelde het richting Taurus. Als altijd met veel energie en enthousiasme spelend. Deze keer had Taurus weer de beschikking over de al gestopte Tom van den Boogaard, die met tien punten een behoorlijk aandeel had. Scheper speelde een geweldige wedstrijd. De middenman was mede topscorer met 11 punten. Bij 20-17 dreigde een vierde set, maar de gasten hielden het hoofd koel en kwamen weer met overtuigende scores in de fase dat het moest. Een ace van Scheper betekende 21-21. Vanaf dat moment was er weer controle. Mahan zette het eerste matchpoint op het scorebord. Het werd gelijk, waarna Tuinstra een hoge bal stoïcijns net uit zag vallen. Perfect ingeschat. De Fries noteerde ook 25-26. Toen was het Scheper die het welletjes vond en het spannende duel in het voordeel van SAMEN. Lycurgus besliste.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD