Samen Lycurgus via 3-0 zege naar kwartfinale beker

Geschreven door: Theo Sikkema

Via 25-19, 25-21 en 25-22 plaatste Samen Lycurgus zich in Apeldoorn via een 3-0 zege op SV Dynamo Heren 2 voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De tegenstander daarin is Sliedrecht Sport Heren 2. Dat duel in sporthal De Basis staat gepland voor woensdag 8 februari.

Een zege in een hele matige wedstrijd. Coach Arjan Taaij noemde het na afloop ‘bar en boos.’

Met Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Jesper Schut, Luuk Hofhuis, Jaron Spiegelaar en Markus Held in de basis kende Samen Lycurgus een vlotte start in Omnisport in Apeldoorn. Na een 10-5 voorsprong verslapte de bekerhouder enigszins en zag Dynamo Heren 2 terugkomen tot 11-11. Daarna rolde het snel de kant van de Groningers op zonder overigens groots te spelen. Een ace van Hofhuis was goed voor 14-11 en een snelle bal van Schut zette 15-11 op het scorebord. Vervolgens ging het snel. Met solide spel, zeker ook blokkerend. Via een pipe van Coenen werd het 20-14 en HofHuis blokte de stand naar 22-14. Een tikje van Hofhuis resulteerde in zes setpoints. Na eerst een servefout was een slim tikje van Coenen voldoende voor setwinst.

In de tweede set had Samen Lycurgus moeite om de scherpte vast te houden. Blokkerend was het dik in orde, maar aanvallend lukte niet alles. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen was echter ruim voldoende om nooit in de problemen te komen. Vooral Luuk Hofhuis hield zijn niveau goed vast en speelde een belangrijke rol. Na de 17-13 door McCauley kwam Geoffrey van Gent Kern vervangen voor de rest van de wedstrijd. Dezelfde McCauley ging na het maken van 21-15 aan de kant voor Ferdy van Dijk. Een sterk blok van Hofhuis en Held bracht de stand op 22-15. Daarna rommelde de set zich naar het einde met serve- en aanvalsfouten. Het was uiteindelijk Van Gent die de tweede set uiteindelijk binnensloeg voor Samen Lycurgus.

Maarten Bartels kwam in de derde set in het veld voor van Dijk. In een fase waarin het absoluut niet liep. Aanvallend kostte het veel moeite om te scoren en Dynamo Heren 2 speelde vanuit een laatste kans alles of niks met veel energie en een sterke verdediging. Het zorgde ervoor dat het tot 17-17 gelijk op ging. Vervolgens nam de thuisploeg zelfs een kleine voorsprong en was het hard werken voor Samen Lycurgus om weer de overhand te krijgen. Pas in de slotfase lukte dat dankzij een sterke serveserie van Held. de stand ging van 20-19 achter naar een 24-20 voorsprong. Nadat nog twee matchpoints verloren gingen was het in derde instantie via Van Gent raak. Een regelmatige bekerzege zonder goed spel.

In de kwartfinale is Sliedrecht Sport Heren 2 dus de tegenstander door Inter Rijswijk met 3-0 te verslaan. Komende zaterdag vervolgt Samen Lycurgus de competitie met een uitwedstrijd tegen het Talentteam Papendal. Aanstaande woensdagavond in het Alfa-college Sportcentrum is dan de kraker tegen Draisma Dynamo.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD