Samen Lycurgus verliest derde vijfsetter op rij

Geschreven door: Theo Sikkema

Samen Lycurgus heeft de tweede wedstrijd dit weekend tegen Simplex SSS met 3-2 verloren. De bekerwinnaar gaf een 2-1 voorsprong in sets uit handen en verloor daardoor de derde vijfsetter op rij. Samen Lycurgus blijft achtste in de Eredivisie met vijf punten uit vier duels.

De setstanden in het Alfa-college Sportcentrum waren 25-27, 25-19, 25-19, 22-25 en 8-15. Het was een wedstrijd conform het wedstrijdbeeld van de eerste wedstrijden van het seizoen; hoge pieken en diepe dalen. Jacob Kern, aanvoerder Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jeffrey Klok en Markus Held begonnen aan de klus tegen de Barnevelders in de wetenschap dat de ploeg van coach Paul van der Ven ook een vijfsetter in de benen had. Daar waar Samen Lycurgus met 3-2 verloor bij Draisma Dynamo won SSS thuis van promovendus Prima Donna Kaas Huizen.

Het begin van de wedstrijd was vrij matig van de thuisploeg. Vanaf 2-2 was het al achter de feiten aanlopen. De energie ontbrak en aan de overkant voelden ze het goed aan door hun moment direct te pakken. Samen Lycurgus kwam met 18-11 achter, maar richtte zich toch op en kreeg zelfs nog twee setpoints dankzij onder andere goed scorend werk van Kern en McCauley, maar vanaf 24-22 hielden de gasten de kop erbij om de set toch binnen te slepen.

In set twee was het beeld aanvankelijk onveranderd Samen Lycurgus kwam met 11-8 achter. Dat was het moment om Tieme de Jong in het veld te brengen voor Held. Puntje voor puntje kwam de thuisploeg terug en vanaf 16-18 begon de De Vries show vanaf de servelijn. Via onder meer twee aces maakte Samen Lycurgus acht punten op rij naar 24-18. Zo rolde de set met een goede eindsprint binnen. De derde set was er eentje zoals de fans Samen Lycurgus waarschijnlijk graag aan het werk zien. Met overtuiging, plezier en veel aanvalsvariatie leek het de opmaat naar een 3-1 zege toen Kern het setpunt benutte.

Maar niets leek minder waar. De start van set vier was onthutsend zwak en gaf SSS brandstof om weer te gaan draaien. Bij een 13-5 achterstand kwam Held terug in de ploeg en was het aan Maarten Bartels de moeilijke taak om er nog wat van te maken. Er werd nog wel een eindsprint ingezet, maar verder dan 24-19 kwam het niet. Een moeizame set met een beslissende vijfde set als resultaat. De apotheose was niet echt spannend. Samen Lycurgus knoopte aan bij het magere niveau van de voorgaande set en SSS bleef scherp en rook de zege. Het was snel 1-5 en in de wetenschap dat de slotset maar tot vijftien gaat was daarmee de toon wel gezet. Op alle onderdelen was het aan het einde onvoldoende waardoor SSS de overwinning verdiend mee naar Barneveld kon nemen.

Het is na de vierde vijfsetter in evenzovele wedstrijden nu herstellen voor de ploeg van coach Arjan Taaij om toe te werken naar de volgende uitdaging. Het uitduel tegen koploper Numidia VC Limax komende zondag 30 oktober om 16.30 uur.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

25 maart 2023

19:30

Simplex SSS Samen Lycurgus

29 maart 2023

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS