SAMEN. Lycurgus speelt eerste oefenduel gelijk

Geschreven door: Theo Sikkema

De oefencampagne van SAMEN. Lycurgus begon zaterdag in Veendam. Na een dag met clinics voor de jeugd van Flash Veendam werd het geheel afgesloten met een 2-2 gelijkspel in een oefenduel tegen het Talentteam Papendal. De setstanden in de Parkstadhal waren 23-25, 25-19, 25-18 en 20-25. Vooraf was overeengekomen om vier sets te spelen.

Coach Arjan Taaij had voor 250 toeschouwers de beschikking over een fitte groep. Iedereen speelde twee sets. De middenmannen Dennis Borst en Sander Scheper stonden beiden drie sets in het veld. De formatie in de eerste sets bestond uit Geoffrey van Gent, Frits van Gestel, Bennie Tuinstra, Dennis Borst, Sander Scheper, Stijn Held en Daan Nijeboer. De andere ploeg bestond uit Mitch Perinar, Collin Mahan, Erik van der Schaaf, Hossein Ghanbari, Dennis Borst (set 3), Sander Scheper (set 4), Sam Gortzak en Steven Ottevanger.

Het was in die zin een typische eerste oefenwedstrijd dat van vastigheden in het spel nog geen sprake was. De teamgerichte trainingen zijn afgelopen week ook pas begonnen. Mooie acties werden afgewisseld met vermijdbare fouten. Met name serverend werden veel fouten gemaakt. Het spel ging over en weer. Daar waar het er na de derde set op leek dat SAMEN. Lycurgus door zou drukken kwam gebeurde dit niet. De start van de derde set was heel sterk waar Perinar en Mahan beiden lieten zien wat ze in hun mars hebben. Daar liftte de rest op mee. Het werd nog wel 15-13, maar vervolgens werd deze set overtuigend binnengehaald.

Ook in set twee was sprake van overtuiging. Het gaatje werd na 10-10 geslagen. Mede door twee aces van Van Gestel, die al een stabiel goed niveau neerzette, werd het 14-10. Dat vormde de basis voor verdere uitbouw. Van Gent maakte het op het tweede setpoint af. In de eerste en laatste set lukte het niet om de overhand te krijgen. Zeker in de laatste set werden teveel eigen fouten gemaakt om de talenten voldoende onder druk te zetten. Daardoor werd deze set vrij kansloos verloren.

Coach Taaij toonde zich na afloop positief. ‘We zijn sinds dinsdag pas een beetje begonnen met teamtraining. We zien in training en ook vandaag veel goeie dingen ontstaan. Je ziet veel potentie in de kwaliteit als we wat langer met elkaar werken. Ik ben best wel positief verrast tot waar we nu zijn.’

Komend weekend gaat SAMEN. Lycurgus weer de regio in. Op zaterdag in Borger en op zondag in Beijum staan oefenduels tegen SVG Luneburg, uitkomend in de Bundesliga, op het programma.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus