SAMEN. Lycurgus sluit reguliere competitie af met 3-0 zege

Geschreven door: Theo Sikkema

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie is SAMEN. Lycurgus niet in de problemen gekomen. In het Alfa-college Sportcentrum werd VoCASA uit Nijmegen met 3-0 verslagen via de setstanden 25-23, 25-19 en 25-16. SAMEN. Lycurgus is op de tweede plaats geëindigd achter koploper Draisma Dynamo. De kampioenspoule begint over twee weken.

De focus is vanaf nu gericht op de Europese return tegen Montpellier Castelnau UC en de bekerfinale tegen Dynamo. Montpellier is woensdagavond vanaf 20.00 uur te gast in het Alfa-college Sportcentrum. De winnaar over beide wedstrijden plaatst zich bij de laatste acht in de Challenge Cup. De bekerfinale is komende zondag in Den Bosch. Het duel tegen Dynamo begint om 13.00 uur. Voor beide wedstrijden zijn nog kaarten beschikbaar.

Het duel tegen VoCASA was vooraf al van iedere spanning ontdaan. De gasten maakten nog kans om als zesde ploeg mee te gaan naar de kampioenspoule, maar was daarbij afhankelijk van het resultaat van Taurus en Advisie SSS in hun laatste wedstrijd. Doordat Taurus ’s middags al met 3-1 won bij het Talentteam Papendal moest VoCASA de volle buit meenemen en dat lag niet in de lijn der verwachting. In de eerste set was het moeizaam voor SAMEN. Lycurgus om de gasten af te schudden, maar vervolgens liep de wedstrijd naar een regelmatige 3-0 zege.  SAMEN. Lycurgus eindigt met 47 punten als tweede. Drie punten meer dan vorig jaar toen de reguliere competitie als eerste afgesloten werd.

Coach Arjan Taaij had voor een andere samenstelling van de basis gekozen dan te doen gebruikelijk. Dennis Borst en Mitch Perinar waren ziek geweest en bleven aan de kant. De andere elf kregen allemaal speeltijd om de belasting te verdelen. Geoffrey van Gent, Collin Mahan, Frits van Gestel, Sander Scheper, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Sam Gortzak begonnen. In de derde set kwamen Bennie Tuinstra, Erik van der Schaaf, Daan Nijeboer en Stijn Held in de ploeg. In een wat slordige eerste set was een knal van Van Gent beslissend; 25-23.

Vanaf de tweede set kwam er uiteindelijk meer licht tussen beide ploegen. Mede door een in fases strakker spelende thuisploeg. Serverend kon meer druk gegeven worden, wat meer aanvalsmogelijkheden gaf. Het gat werd aan het begin van de set gemaakt. Een ace van Ghabari betekende al 14-8. Daarmee leek het beslist, maar door eigen slordigheden stond het ook zomaar weer 20-19. Waarna vier sterke scores de tweede set binnenbracht. Een pipe van Van Gestel, een blok van Scheper, een slim balletje van Ghanbari en Mahan knalhard via het blok; 25-19.

Na de wissels lieten Tuinstra en Van der Schaaf zich goed zien. Beiden maakten 7 punten en zorgden voor de beslissende voorsprong in de set. Mahan was overigens topscorer met 17 punten. Van 13-13 ging het naar 19-13. Met drie scores van Tuinstra en twee aces op rij via Van der Schaaf.  Een ace van Held in de slotfase onderstreepte de toegenomen servedruk; 24-16. Het duel werd beslist door wederom een sterke serve van Held, waarna VoCASA de aanvalsopzet niet op orde kreeg; 25-16.

Na de bekerfinale komende zondag om 13.00 uur in de Maaspoort in Den Bosch begint de kampioenspoule op zaterdag 22 februari met een uitwedstrijd tegen RECO ZVH. Het volledige wedstrijdschema staat inmiddels op de site.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD