Samen Lycurgus sluit oefencampagne af met twee nederlagen

Geschreven door: Theo Sikkema

In het eigen Alfa-college Sportcentrum heeft Samen Lycurgus de oefencampagne afgesloten met twee nederlagen tegen Helios Grizzlys uit het Duitse Giesen. Zowel vrijdag als zaterdag stond er na vier sets een 4-0 nederlaag op het scorebord. Volgende week zondag begint het seizoen officieel met de strijd om de Supercup in Apeldoorn tegen landskampioen Draisma Dynamo.

Tegen de Grizzlys, de nummer vijf in de reguliere Bundesliga vorig seizoen, was het spel wisselend. Fantastische scores werden afgewisseld door slordigheden. Ook lag de pass nog niet altijd even goed. Jeffrey Klok is nog steeds niet van de partij. De libero keert aan het begin van de week terug in Groningen en traint vanaf woensdag weer mee. Verder zijn diverse spelers in een opwaartse lijn bezig na blessures. Zo speelden Cal Fisher en Cole Gillis vrijdag hun eerste twee sets van het seizoen.

Niels de Vries en Luuk Hofhuis zijn beide in de zomer aan hun elleboog geopereerd en maken ook vorderingen. Verder traint Ramon Martinez Gion momenteel mee met Samen Lycurgus en speelde zaterdag twee sets als passer-loper en twee sets als libero. Martinez is herstellende van een achillespeesblessure die hij in de bekerfinale opliep in het shirt van Dynamo. De 33-jarige zeer ervaren speler zit momenteel zonder club en door de blessureperikelen bij Samen Lycurgus komt een mannetje extra op de training en in een wedstrijd wel goed uit.

Zowel vrijdag als zaterdag was Samen Lycurgus in de eerste set dichtbij winst. In beide gevallen eindigde het in 25-27. Daarna sloeg de wisselvalligheid toe waarbij bijna alle beschikbare spelers speeltijd kregen. Fisher scoorde in zijn eerste twee sets direct een efficiƫncy van 45 procent en zijn vervanger Thomas Sleurink kan terugkijken op een prima voorbereiding. Ook tegen Giesen maakte de diagonaal uit Kampen een prima indruk door veel ballen tegen de grond te krijgen.

Zo zijn er ook de nodige positieve punten te melden, maar het algemene beeld van de voorbereiding is die van rommelig en onrustig door de onzekere beschikbaarheid van spelers. Met Kyle McCauley er bij en Klok terug keren twee basisspelers van vorig seizoen terug en zo kan verder gebouwd worden door de technische staf aan het gewenste spelsysteem en ideale bezetting. Met de Supercup zondag 15 oktober om 14.00 uur als eerste testcase.

De uitslagen tegen de Grizzlys:

Vrijdag: 0-4 (25-27, 19-25, 21-25 en 16-25)
Zaterdag: 0-4 (25-27, 20-25, 17-25 en 21-25)

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus