SAMEN. Lycurgus sluit 2019 af met plek in halve bekerfinale

Geschreven door: Theo Sikkema

SAMEN. Lycurgus heeft zich in de laatste wedstrijd van 2019 geplaatst voor de halve finale van de beker. In Amersfoort werd AVV Keistad met 3-0 verslagen. De setstanden tegen de formatie uit de Topdivisie waren 25-13, 25-20 en 25-17. RECO ZVH uit Zevenhuizen is op woensdagavond 15 januari in het Alfa-college Sportcentrum de tegenstander in de halve finale. 

Coach Arjan Taaij en assistent Gerard Smit kozen in de basis voor Geoffrey van Gent, Collin Mahan, Bennie Tuinstra, Sander Scheper, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Stijn Held in de basis. In de loop van het duel werden diverse wissels doorgevoerd. Het was na het Europese feestje afgelopen donderdag tegen Fino Kaposvar geen spektakelstuk, maar het was voldoende goed om geen moment in de problemen te komen.

In de eerste set was het even aftasten, maar na 4-4 werd het verschil snel gemaakt. Ghanbari maakte 12-9 en vanaf 13-10 werd een serie van vijf punten gemaakt. In de slotfase onderscheidde Collin Mahan zich met een paar goede scores en aces. Een ace van de Amerikaan zorgde voor 12 setpoints. Een doortikker van Held maakte een eind aan de eerste set.

De tweede set werd gekenmerkt door het uitvallen van Frits van Gestel bij een 7-8 stand. Hij ging op een voet staan en kon niet verder. De ernst van de enkelkwetsuur moet later blijken. Erik van der Schaaf kwam hem vervangen. Nadat Van Gestel aan het eind van de eerste set voor Tuinstra binnen de lijnen was gekomen. Het uitvallen van Van Gestel zorgde tijdelijk voor een wat andere sfeer in de ploeg. Het moest even verwerkt worden. Het kostte iets meer moeite om het verschil te maken. Pas vanaf 15-16 ging het de goede kant op. Een ace van Held betekende een 19-16 voorsprong. De marge werd uitgebouwd naar vijf punten aan het eind van de set. Scheper was de sterkste aan het net bij het laatste punt; 20-25.

In de laatste set met Sam Gortzak als spelverder en Daan Nijeboer als libero hield SAMEN. Lycurgus volledige controle over de wedstrijd. In dit laatste deel van de wedstrijd waren vooral Van Gent, Scheper en Van der Schaaf scorend op dreef. De voorsprong was snel royaal. Ghanbari noteerde een ace en bracht de stand op 8-14. Deze voordelige marge werd verder uitgespeeld. Mahan maakte het laatste punt van SAMEN. Lycurgus in 2019 en zorgde voor blijdschap met het bereiken van de halve finale; 17-25.  Zonder groots te spelen was het kwaliteitsverschil domweg veel te groot.

Op vrijdag 10 januari hervat SAMEN. Lycurgus de competitie in MartiniPlaza met de thuiswedstrijd tegen koploper Draisma Dynamo.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus