SAMEN. Lycurgus na winst op SSS weer koploper

Geschreven door: Theo Sikkema

Het ging niet altijd vanzelf, maar SAMEN. Lycurgus won zaterdagavond in het eigen Alfa-college Sportcentrum met 3-1 van Advisie/SSS. De setstanden waren 20-25, 25-17, 25-22 en 25-15. Door de winst is SAMEN. Lycurgus weer koploper in de Eredivisie met 15 punten uit 6 duels.

‘Ik ben heel erg blij dat we deze wedstrijd hebben kunnen kantelen. Na een zwak begin hebben we mentaal de knop wel omgedraaid denk ik en zijn we heel hard gaan werken. De efficiëncy aanvallend aan de buitenkant was opnieuw heel laag in het begin in de eerste set, maar dat groeide in de wedstrijd. Ik ben blij dat we vanaf maandag weer met de volledige groep kunnen trainen,’ aldus coach Arjan Taaij na afloop.

Zo’n 300 toeschouwers zagen dat de zege aanvankelijk moeizaam tot stand kwam. In de eerste set lukte er weinig bij de vice-landskampioen. Het aanvalsrendement was lag en de gasten speelden enthousiast. De Barnevelders waren fris en energiek. Dat resulteerde uiteindelijk in setwinst. Coach Arjan Taaij was begonnen met Erik van der Schaaf, Frits van Gestel, Mitch Perinar, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Sam Gortzak in de basis. Gortzak ging halverwege de eerste set naar de kant. Stijn Held was vanaf dat moment tot het einde van de wedstrijd de spelverdeler. Collin Mahan  was nog niet terug uit Amerika en Bennie Tuinstra ontbrak, omdat hij het rustig aan moest doen na een bezoek aan de tandarts.

Taaij was genoodzaakt om te wisselen, omdat sommige spelers totaal niet in de wedstrijd zaten. Perinar had duidelijk zijn dag niet. De Amerikaan werd aan het eind van de tweede set vervangen door Geoffrey van Gent. De Drent zou uitgroeien tot één van de uitblinkers. Ghanbari haalde het einde van de wedstrijd ook niet. Sander Scheper kwam in de derde set bij een 12-10 achterstand binnen de lijnen. Ook hij speelde een belangrijke rol. Na een zwak optreden in de eerste set ging de tweede, zonder groots te spelen, eenvoudig met 25-17 naar SAMEN. Lycurgus.

In de derde set droop de spanning er in de slotfase van af. Het was een ingewikkelde set, waarin het bepaald geen uitgemaakte zaak was dat de thuisploeg deze set zou winnen. Er moest een 14-11 achterstand weggewerkt worden. Daar waar Borst in de tweede set in fases zijn ploeg er doorheen hielp was het Van Gent in de derde. Hij zorgde er grotendeels zelf voor dat de achterstand weggewerkt werd. Bij 16-16 joeg de diagonaal een bal geweldig mooi langs de lijn. De 17-16 betekende pas de eerste voorsprong in de set. Het was vechten voor ieder punt. Daarin kwam SAMEN. Lycurgus bovendrijven. Het werd nog 21-21. Drie punten van Van Gent op rij betekenden twee setpoints. Op de eerste was het direct raak toen Scheper met het blok succesvol was; 25-22.

Een belangrijke set was gewonnen. Dat bleek in de vierde toen SSS het collectieve enthousiasme niet meer op kon brengen. Het verzet brak definitief toen na een schitterende rally Van Gent de 14-6 op de vloer timmerde. Op dat moment, vermoedelijk tot opluchting van de meeste aanwezigen, tekende de 3-1 overwinning zich af. Van der Schaaf vocht zich terug in de wedstrijd en werd aanvallend steeds belangrijker. Zo kwam de 21-13 op zijn naam. Een foutieve serve aan de kant van SSS betekende 24-15. Het was Van Gent die het pleit beslechte en op het eerste de beste matchpoint toesloeg.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

27 januari 2022

MKB Accountants VCV Amysoft Lycurgus

30 januari 2022

Numidia TopVolleybal Limburg Amysoft Lycurgus