Samen Lycurgus moet Supercup in Apeldoorn achterlaten

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

In Apeldoorn heeft Samen Lycurgus de strijd om de Supercup tegen Draisma Dynamo met 3-2 verloren. Na een 2-0 achterstand in sets kwam Samen Lycugus sterk terug, maar kon in de vijfde set net niet doordrukken. De setstanden in Omnisport waren 20-25, 23-25, 25-21, 26-24 en 9-15.

In de wetenschap dat Cal Fisher een terugval heeft in zijn herstel en Ramon Martinez Gion en Cole Gillis in hun herstel verminderd inzetbaar zijn begonnen Thomas Sleurink, Kyle McCauley, Maarten Bartels, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner aan het avontuur om de Supercup te prolongeren. Het was voor Boekhoudt de eerste keer tegen zijn oude club. Later kwam Ramon Martinez Gion ook tegen zijn oude club binnen de lijnen.

In de eerste twee sets marcheerde het verre van naar wens. Het spel was wisselvallig. Serverend was het onvoldoende en ook blokkerend was het nog zoeken. Daardoor kreeg Samen Lycurgus geen controle over de wedstrijd. In de eerste set was het na 6-6 achter de feiten aanlopen. Via 13-9 en 16-12 moest Samen Lycurgus de set zonder echt een vuist te kunnen maken uit handen geven. In de tweede set kwam de ploeg van coach Arjan Taaij terug van een 10-4 achterstand tot 17-17. Daarna waren teveel eigen fouten er debet aan dat de set alsnog met met 25-23 naar de thuisploeg ging.

In de derde set veranderde het beeld van de wedstrijd. Met Cole Gillis inmiddels in de ploeg voor Sleurink ging het beter lopen. Serverend ging het beter en ook blokkerend aan het net gebeurde er scorend meer. Dat zorgde ervoor dat in de slotfase van de set door kon drukken om in de wedstrijd te blijven. Via De Vries kwamen drie setpoints op het scorebord. Bij de eerste was het al raak. Een goeie serve van De Vries leidde tot een netfout bij Dynamo; 25-21. Bij het laatste punt maakte Martinez zijn officiƫle debuut door voor de blokkering Bartels te vervangen.

In de vierde set kostte het weer meer moeite om de sterk spelende diagonaal Jack Williams bij Dynamo een halt toe te roepen. Bij een 10-5 achterstand leek het een ingewikkeld verhaal te worden, maar langzaam nam Samen Lycurgus de regie over en werd de baas in de set. Een slim tikje van Martinez bracht de eerste voorsprong in de set; 18-17. Dynamo liep vervolgens drie punten weg, maar Samen Lycurgus toonde karakter. Twee aces van de ingevallen Luuk Hofhuis waren hierin belangrijk. Hij bracht de stand naar een 23-22 voorsprong. Na een eerste setpoint te laten liggen maakte Gillis het af; 26-24.

In de vijfde set liep de energie een beetje uit de ploeg. Na 2-2 kon Samen Lycurgus niet doordrukken en moest het initiatief aan de thuisploeg laten. Via 5-3 werd het 11-7 in het nadeel van Samen Lycurgus en was duidelijk dat de Supercup niet in de bus mee terug kon naar Groningen. Knap teruggekomen in de wedstrijd, maar nog iets te wisselvallig om het af te kunnen maken.

Volgende week zondag treffen beide ploegen elkaar weer in Apeldoorn. Dan als kraker bij de start van de competitie.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD