Samen Lycurgus laat kans op plaatsing finale liggen na 3-1 verlies

Geschreven door: Theo Sikkema

Een bittere pil voor Samen Lycurgus. De 3-1 thuisnederlaag tegen Draisma Dynamo. Via 24-26, 25-21, 26-28 en 13-25 liet Samen Lycurgus de kans om zich voor de finale te plaatsen liggen. Het gevolg is dat komende zaterdag in Doetinchem de volle buit gepakt moet worden tegen Active Living Orion om alsnog een finaleticket te bemachtigen.

In een sfeervol en met 700 toeschouwers zeer goed gevuld Alfa-college Sportcentrum liet de ploeg van coach Arjan Taaij diverse kansen onbenut om misschien wel met 3-0 winst van het veld te gaan. Zo werd in de eerste set een een 22-18 voorsprong uit handen gegeven, waarbij ook nog een setpoint onbenut gelaten werd. En in de derde set liet de thuisploeg drie setpoints onbenut. In de vierde set lukte het scorend niet meer en rolde de wedstrijd naar een 3-1 nederlaag. Pas de tweede keer dit seizoen dat Samen Lycurgus zonder punten van het veld ging. Des te zuurder dat de gevolgen best groot zijn. Van koploper naar plek drie. Plaatsing voor de finale nog wel in eigen hand hebben, maar de uitgangspositie is er niet eenvoudiger op geworden. Nu snel de hoofden leegmaken en voorbereiden op de bekerfinale van komende maandag met wederom Dynamo als tegenstander.

Met de vaste basis Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jeffrey Klok en Markus Held ging de eerste set lange tijd gelijk op. Vanaf 17-17 lukte het om een sprint te trekken via drie schitterende killblocks van Hofhuis en een ace van McCauley stond er plots een 22-18 voorsprong op het scorebord. Het werd 23-20 met alle kansen op setwinst, maar het liep anders. Dynamo kwam langszij op 23-23, waarna een servefout van Bak wel het eerste setpunt betekende. Uitblinker Martinez-Dion scoorde vervolgens waarna een netfout ongeveer als enige gezien werd door tweede scheidsrechter Geldof. Het gevolg was het eerste setpoint voor de gasten en een ace van Meijs bezegelde het lot van de eerste set.

In de tweede set was Samen Lycurgus steeds de bovenliggende partij, maar verzuimde het een aantal keren een voordelige marge van drie punten in stand te houden. Vanaf 20-20 ontvouwde de set zich in het voordeel van Samen Lycurgus. McCauley, een technische fout, een stopfout en een score van Hofhuis zette het Alfa-college Sportcentrum in vuur en vlam. Vier setpoints waren een feit en het was de sterk spelende McCauley die het direct afmaakte.

De derde set gaf een ander beeld te zien. De thuisploeg moest er veel harder voor werken en werd snel geconfronteerd met een 7-3 achterstand. Dat zette de toon voor de rest van de set. De achterstand liep zelfs op naar 10-5. Na meerdere time-outs van coach Taaij lukte het om puntje voor puntje de achterstand weg te werken. Een voetfout betekende de gelijkmaker op 21-21. Daarna stond Samen Lycurgus steeds aan de goede kant van de score en kreeg op 24-23, 25-24 en 26-25 op eigen serve de kansen om op een 2-1 voorsprong in sets te komen, maar als zo vaak is het dan de tegenstander die het eerste de beste setpoint wel weet te benutten. Het was Boekhoudt die hiervoor tekende.

Zo ontwikkelde de wedstrijd zich ongunstig en dat zette zich voort in de vierde set. Samen Lycurgus leek mentaal geknakt en bleek niet meer in staat om de energie bij elkaar te rapen. Scoren lukte niet meer. Maarten Bartels kwam bij een 10-5 achterstand binnen de lijnen voor McCauley en ook Tieme de Jong kwam in het veld om het spel te verdelen, maar het kalf was al verdronken. Dynamo liet niet meer los. Bij de gasten lukte in die fase alles en het was duidelijk dat winnen er voor Samen Lycurgus niet in zat. Een pijnlijke nederlaag vanuit het idee dat het niet lukte om de eigen troefkaarten in voldoende mate uit te spelen. Het werd achter de feiten aanlopen en een 3-1 nederlaag incasseren.

Komende zaterdagavond is dan de ontknoping in de kampioenspoule met voor Samen Lycurgus de uitwedstrijd tegen de nieuwe koploper Orion.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD