SAMEN. Lycurgus laat het afweten in topper tegen Dynamo

Geschreven door: Theo Sikkema

Alle goede bedoelingen ten spijt, maar SAMEN. Lycurgus verloor vrijdagavond in MartiniPlaza redelijk kansloos met 3-0 van koploper Draisma Dynamo. De thuisploeg was geen schim van de collectieve vechtmachine van voor de feestdagen en ging met 15-25, 23-25 en 19-25 ten onder. Zaterdag kan in Barneveld tegen Advisie SSS revanche genomen worden voor de teleurstellende nederlaag.

Alleen in een fase in de tweede set liet SAMEN. Lycurgus zien de gasten uit Apeldoorn te willen verslaan. Verder was het veelal gelaten was de thuisploeg bracht. De energie en spirit ontbrak om de koploper onderuit te halen. ‘We waren niet klaar om deze wedstrijd aan te gaan’, opperde coach Arjan Taaij direct na afloop. Een verklaring had hij er niet onmiddellijk voor. De laatste trainingen voorafgaande aan deze kraker waren juist heel scherp en energiek geweest. Het was voor de 1000 toeschouwers een bittere pil, omdat de ervaring leert dat wedstrijden in Plaza vaak spektakelstukken zijn.

 

Des te teleurstellender was het om in de eerste set te constateren dat Dynamo in een zetel naar setwinst gebracht werd. Mitch Perinar, Collin Mahan, Bennie Tuinstra, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Stijn Held bleken niet bij machte om controle te krijgen over de wedstrijd. Bijna iedereen bleef qua prestatie ver onder de maat. Zeker in de eerste set zakte SAMEN. Lycurgus volledig door de ondergrens en slaagde het er niet in om de boel aan de praat te krijgen. Toen MahanĀ  geblokt werd en er 10-17 op het scorebord kwam kon de Amerikaan naar de kant. Erik van der Schaaf kwam voor Mahan in het veld. Het bracht amper verandering. Aanvallend werden nauwelijks directe punten gemaakt en in de rally was de ploeg van coach Redbad Strikwerda veelal de winnaar. Via een ace stond Dynamo in no-time op setpoint en een uitgeslagen aanval aan de kant van de thuisploeg deed de rest; 15-25

In de tweede set liet SAMEN. Lycurgus iets van veerkracht zien toen een 9-6 achterstand omgebogen werd in een 20-17 voorsprong. Blokkerend kreeg de ploeg het beter op orde en aanvallend kwamen een paar opties beter uit de verf. Vervolgens waren vier punten op rij tegen dodelijk. Mahan maakte 21-21 en het werd nog 23-23. Daarbij bleef het. Via het blok kwam er een setpoint op het scorebord en een uitgeslagen aanval Borst bracht de setstand op 0-2, terwijl het met een beetje goede wil 1-1 had kunnen staan. We zullen het nooit weten, maar misschien zou toen de benodigde spirit en energie wel vrijgekomen zijn.

In de laatste set werden op teveel cruciale momenten fouten gemaakt, waardoor het nooit lukte om nog ergens aanspraak op te kunnen maken. Het was vanaf 4-5 tegen een achterstand aankijken voor SAMEN. Lycurgus en ontstond er al enig perspectief op aansluiting in de set dan gooide een aanvalsfout of anderszins wel roet in het eten. Geoffrey van Gent kwam in het derde bedrijf al snel binnen de lijnen voor Perinar, maar ook dit bracht geen verbetering. Het werd nog wel 18-19, maar op de big points toonden de gasten zich veel gretiger en daadkrachtiger. Daardoor kon de derde set in de eindfase vrij eenvoudig naar Dynamo gaan; 19-25. Het laatste punt was exemplarisch. Een aanvalsopzet richting Tuinstra mislukte volledig, waardoor in plaats van een daverende knal een aai tegen het net volgde.

Een dikke 3-0 nederlaag derhalve voor SAMEN. Lycurgus, maar al met al wel eentje die recht deed aan de verhoudingen op het veld. Het verschil op de ranglijst bedraagt nu zes punten, waarbij SAMEN. Lycurgus nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

07 december 2023

Nova Tech Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS