Samen Lycurgus knokt zich naar belangrijke 3-2 zege in Barneveld

Geschreven door: Theo Sikkema

Groots was het niet, maar wel belangrijk dat Samen Lycurgus zaterdagavond twee punten meenam uit Barneveld via een 3-2 overwinning op Simplex SSS met de setstanden 25-22, 25-27, 25-17, 15-25 en 15-13. Met 15 punten uit 6 duels blijft Samen Lycurgus voorlopig tweede en is het koploper Draisma Dynamo tot op één punt genaderd.

Het was een wedstrijd zoals de ploeg van coach Arjan Taaij er dit seizoen al vele gespeeld heeft. Pieken en dalen. Het dal zal deze keer in de vierde set. Dat was juist het moment om toe te slaan nadat de Groningers in een prima derde set een 2-1 voorsprong in sets genomen hadden. De vierde set was er eentje om snel te vergeten. Het liep van geen kant en royaal setverlies was het gevolg. Daardoor moest de vijfde set de beslissing brengen in de Meerwaarde. Daarin was het knokken geblazen. Tot 13-12 keek Samen Lycurgus voortdurend tegen een achterstand aan. Daarna waren drie punten op rij genoeg om het eerste de beste matchpoint te verzilveren. Een klap van Ryan Coenen, een blok van Jacob Kern en een uitgeslagen aanval maakte het af.

Coach Arjan Taaij was na afloop redelijk te spreken. ‘We vroegen ons na afloop af of we nou twee punten gewonnen hebben of eentje verloren. Ik denk het eerste. SSS speelde best een goede pot. En onze servedruk was over de hele wedstrijd gezien te laag. Ons aanvalspercentage was goed, behalve in de vierde set. Toen hadden we van de tien eerste punten al zes of zeven eigen fouten. Dan ga je de set niet meer winnen. In de vijfde set was het knap dat we de zege eruit getrokken hebben. We wisselden bij een 8-5 achterstand en bleven ervoor gaan. Het blijft spannend en twee punten erbij zijn belangrijk.’

Samen Lycurgus begon met de vaste basis van de afgelopen weken; Geoffrey van Gent, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Niels de Vries, Jeffrey Klok en Markus Held. Vanaf de derde set kwam Jacob Kern Van Gent vervangen. En in de vierde set verving Tieme de Jong Held vanaf een 12-6 achterstand. Ook waren er korte invalbeurten voor Maarten Bartels en Ferdy van Dijk.

Terwijl de servedruk ontbrak lukte het toch om in de slotfase van de eerste set toe te slaan. Na een 19-18 achterstand kwam er meer overtuiging in het spel en dat loonde. Een fraai blok van De Vries bracht de stand op 24-22, waarna een ace van Coenen de set beklonk. Ook in de tweede set waren er kansen op setwinst, maar het lukte niet om bij een 24-23 voorsprong setwinst te forceren. Het tweede setpoint van SSS was raak.

De derde set was er eentje zoals Samen Lycurgus ze graag speelt. Leunen op een kleine voorsprong en de marge gecontroleerd over de streep trekken. Het sprintje werd halverwege getrokken. Via een blok van Coenen en een klap van Kern kwam de marge op drie; 16-13. Dat bleek voldoende om vervolgens de set royaal over de streep te trekken. Het was een door Tom Koops aan de verkeerde kant van de antenne geslagen bal waardoor Samen Lycurgus met 2-1 voorkwam. De afloop van de wedstrijd is hierboven reeds beschreven.

Komende woensdag volgt de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport dat zaterdagavond in eigen huis koploper Dynamo verrassend met 3-2 klopte.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD