SAMEN. Lycurgus heeft het lastig in Zevenhuizen

Geschreven door: Theo Sikkema

Het ging zeker in het begin niet vanzelf, maar SAMEN. Lycurgus heeft dinsdagavond met 3-1 van nummer vijf RECO ZVH gewonnen. De setstanden waren 26-24, 25-27, 21-25 en 17-25. SAMEN. Lycurgus blijft tweede in de Eredivisie en speelt zaterdag de topper tegen Active Living Orion.

De eerste set werd beslist vanwege een vermeende voetfout wat er vermoedelijk niet eentje was. Daardoor werd het 26-24 in plaats van 25-25 en nog kansen op setwinst. ‘De eerste anderhalve set hadden we een veel te hoge foutenlast. Passend hadden we het moeilijk en aanvallend liep het niet. We hadden in die fase 17 eigen fouten. Dat is veel te veel. Aan het begin van de tweede set ging het door op de manier als in de eerste en toen hebben we wel ingegrepen’, blikt coach Arjan Taaij terug.

Mitch Perinar, Collin Mahan, Erik van der Schaaf, Sander Scheper, Hossein Ghanbari, Daan Nijeboer, Steven Ottevanger en Sam Gortzak begonnen aan het midweekse avontuur. In de tweede set dreigde bij een 20-15 achterstand puntverlies. Met het inbrengen van Geoffrey van Gent, Bennie Tuinstra en Stijn Held werden de punten rijkelijker binnen geslagen. Taaij over de wissels. ‘Het sorteerde niet direct effect, maar na 20-15 hebben we gewoon goed volleybal gespeeld. We maakten veel minder fouten en met overtuiging en karakter de wedstrijd in onze richting kunnen draaien. Bennie was heel goed vandaag. Hij was passend goed, servedruk en een hoog rendement.’

De rug werd gerecht en het werd 22-22. De thuisploeg kreeg op 25-24 nog een setpoint, maar drie punten op rij bracht de set met 27-25 bij SAMEN. Lycurgus. Het was Mahan die met een ace een einde aan de set maakte.  Toch bleef de thuisploeg een lastige klant om definitief af te schudden. Toen Tuinstra het setpoint van de derde set benutte klaarde de lucht al behoorlijk, maar het duurde tot 17-19 in de vierde set voordat ZVH definitief capituleerde. Nogmaals Taaij. ‘ZVH is wel een ploeg die in fases van wedstrijden goede dingen kan laten zien. Ze hebben servedruk, hun middenaanval is vrij goed en ze pakken veel van de grond.’ Zes punten op rij zorgden voor opluchting. Mahan was topscorer met 22 punten. Tuinstra noteerde als invaller 14 punten en Van Gent 11. Zo was het amper een week na de halve bekerfinale tegen dezelfde tegenstander een beduidend lastiger verhaal.

Na een lastige start de volle buit alsnog binnengehaald en daardoor voldoende marge om Orion op afstand te houden. Het voordelige verschil is vijf punten en dat is een prettig gegeven met het onderlinge treffen komende zaterdag in aantocht. Bij winst kan de tweede plaats in de reguliere competitie zo goed als veiliggesteld worden.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus