Samen Lycurgus Europees met 3-0 ten onder in Slovenië

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is Samen Lycurgus niet gelukt om in de heenwedstrijd van de zestiende finale in de strijd om de Europese CEV-Cup een mooi resultaat neer te zetten in Slovenië tegen Calcit Kamnik. Het eindresultaat was een 3-0 nederlaag via de setstanden 25-15, 25-19 en 25-17. De return is woensdag 16 november om 20.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum. Koop hier je tickets.

Om verder te komen moet dan met 3-0 of 3-1 gewonnen worden om een golden set af te dwingen.

Het lukte alleen in de tweede set om langer mee te gaan, maar na een 16-15 achterstand liep de thuisploeg snel weg naar 22-17. Diverse open kansen om de set in handen te nemen werden door eigen fouten niet benut. Vooraf was bekend dat het zeker geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Het Sloveense clubvolleybal staat hoger aangeschreven dan het Nederlandse. Zo eindigde Slovenië op het meest recente WK als vierde. Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jaron Spiegelaar en Markus Held begonnen aan het avontuur in een matig gevulde Kamnik Sports Hall. In de loop van de wedstrijd kwamen Maarten Bartels, Geoffrey van Gent en Tieme de Jong ook binnen de lijnen, maar dat bracht geen verandering.

Het plan van coach Arjan Taaij vooraf was om te proberen veel servedruk te ontwikkelen in een poging de tegenstander zo onder druk te zetten. Dat kwam onvoldoende uit de verf. De toon werd direct gezet via een 9-3 en 11-4 achterstand in de eerste set. Deze overdonderde start kwam Samen Lycurgus in de eerste set niet meer te boven. Wat zich vertaalde in een 25-15 setstand. Ook in de derde set was het achter de feiten aanlopen in de wetenschap dat het de laatste kans bood om in ieder geval nog een set mee te sprokkelen. Die kans bood Calcit Kamnik niet. De thuisploeg denderde door en stuurde Samen Lycurgus met een duidelijke 3-0 nederlaag terug naar Groningen.

Samen Lycurgus noteerde 23 aanvalsfouten tegenover Kamnik 4. En qua serve fouten was het 19 om 11 in het nadeel van de Groningers. Alleen op deze twee onderdelen al een totaal van 27 punten, waar niet tegenaan te spelen valt.

Coach Arjan Taaij is uiteraard teleurgesteld, maar ook realistisch. ‘We hadden geen kans. Het zit er wel in, maar dan moet alles goed vallen. We begonnen serverend agressief, maar waren ongelukkig met een paar ballen. Kamnik speelde extreem solide en had bijna altijd aanvallende de goede oplossingen met de juiste hoogte en veel power. Ja dan valt er weinig te halen. Het jammere is dat we passend goed speelden, maar dan is het teleurstellend dat het rendement uit blijft. Misschien waren we soms ook wel te gretig en agressief waardoor we tot slechte oplossingen kwamen. Dan loopt de wedstrijd bij je weg. Het is realistisch voor nu. Dit is waar we staan. Ik hoop dat we woensdag een spannende pot neer kunnen zetten.’

Komende zaterdag wacht in de Eredivisie de thuiswedstrijd tegen Talentteam Papendal. Dit duel in het Alfa-college Sportcentrum begint om 20.00 uur.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD