SAMEN in de Maatschappij krijgt meer en meer vorm

Geschreven door: Theo Sikkema

Uiteraard wil Amysoft Lycurgus presteren en prijzen winnen. Maar daarnaast heeft Amysoft Lycurgus nóg een ambitie. We willen een sleutelrol spelen bij de vorming van een duurzaam volleyballandschap in Noord-Nederland omdat we geloven dat de volleybalsport van grote waarde is voor de maatschappij.

Volleybal verbindt, volleybal ontwikkelt onderling respect en een gezonde levensstijl en draagt bij aan leren samenwerken en vriendschap. Dat is de reden dat Amysoft Lycurgus naast presteren met de Bluearmy veel aandacht heeft voor haar maatschappelijke programma, Samen in de Maatschappij. Samen in de Maatschappij richt zich op vier clusters van activiteiten:

Het Convenant “Samen voor Volleybal”
Met “Samen voor Volleybal” willen Amysoft Lycurgus en Sudosa Desto uit Assen bij volleybalverenigingen in Noord-Nederland het plezier in volleybal en het niveau van het kader in Noord-Nederland versterken door kennis en inspiratie te delen en activiteiten te organiseren.  Ook willen we de bestuurders gezamenlijk met de Nevobo ondersteunen op de thema’s waar zij zich willen ontwikkelen.

Talentontwikkeling
– Amysoft Lycurgus heeft het Talentcentrum Noord van de Nevobo geadopteerd. 16 getalenteerde jongens en 15
getalenteerde meiden doen mee in dit programma.
– Amysoft Lycurgus verzorgt extra trainingen voor talentvolle jeugd op de Topsport Talent School Werkman College.
– Amysoft Lycurgus biedt jeugdige talenten de mogelijkheid om bij het eerst herenteam mee te trainen.

De Scholentour
Amysoft Lycurgus verzorgt clinics op basisscholen in de provincie Groningen. Hierdoor maken de kinderen, maar ook de docenten kennis met de volleybalsport. Na afloop van de clinic ontvangt de klas een volleybal, de kinderen een vrijkaartje voor een wedstrijd van Amysoft Lycurgus heren 1 en een flyer van het Jeugd Fonds Sport en Cultuur. De docent krijgt een reader met leuke oefeningen. Daarnaast proberen we de geleiding van kinderen naar de verenigingen in samenwerking met de verenigingen en de scholen te verbeteren.

Meer en Beter Bewegen
Amysoft Lycurgus is momenteel in overleg met FC Groningen, Donar en de Gemeente Groningen om te kijken waar we krachten kunnen bundelen. Eén van de initiatieven is de gezamenlijke invulling van de ‘beweegbox’. Dit is een box met sport-en spelmaterialen die op scholen achterblijft na de clinics van FC Groningen, Donar en Amysoft Lycurgus. Amysoft Lycurgus voegt hier items uit de ‘Smash Kit’ van de Nevobo toe. Daarnaast gaat Amysoft Lycurgus gezamenlijk met FC Groningen het label ‘Meer & Beter Bewegen’ ondersteunen in de strijd tegen beweegarmoede.

Heb je vragen, suggesties of heb je interesse in deelname aan een activiteit? Mail dan naar erik@lycurgus.nl

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

30 januari 2022

Numidia TopVolleybal Limburg Amysoft Lycurgus

13 februari 2022

ComputerPlan VCN Amysoft Lycurgus